#DIARIC CULTURA L’òpera TOSCA arriba a Campos 120 anys després de la seva estrena a Roma

L’òpera TOSCA arriba a Campos 120 anys després de la seva estrena a Roma

by Diari Campos

TOSCA, la coneguda òpera de Giacomo Puccini, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, estrenada el 14 de gener de l’any 1900 a Roma, és una de les pàgines líriques més belles i passionals de la història de la música. A l’obra es contraposen magistralment les escenes perverses i cruels amb d’altres plenes de tendresa i innocència, aglutinant així tota una amalgama d’emocions que van des de l’amor, la passió o la gelosia fins la traïció, la violència o la mort.

120 anys després i per primera vegada a Campos, l’escenari escollit per reinterpretar-la serà el Convent de Sant Francesc de Paula. Serà diumenge 12 de gener a les 19h del capvespre. Aquesta proposta lírica de la companyia Diabolus In Musica està adaptada per a quatre cantants i un pianista, amb una posada en escena no tan sols molt atractiva visualment, sinó també que es reinterpreta per contextualitzar-la a un entorn molt més pròxim, més mediterrani.

Tosca Nostra, fidel a la història original, trasllada l’òpera de Puccini estèticament a Mallorca. Així, els tres escenaris clau de l’obra es muden a l’illa. Així, si l’acció del primer acte transcorre a l’església Sant’Andrea della Valle, a Tosca Nostra passa a la Seu. El Palau Farnese del segon acte es trasllada al Palau de l’Almudaina mentre que el tercer acte canvia el castell de Sant’Angelo de Roma pel Castell de Bellver.

Baix la seva pròpia direcció artístic, Pablo López interpretarà a Scarpia i Antoni Lliteres es ficarà dins el paper de Cavaradossi. El triangle amorós el tancarà Maia Planas com Tosca i Joan Miquel Muñoz defensarà els papers d’Angelotti i Sagrestano. Jesús López els acompanyarà al piano mentre que Tonina Matamalas signa les il·lustracions i el disseny audiovisual. Els efectes són obra d’Erik Berlin i Fabián Pereyra és el responsable del disseny de la il·luminació. Pau Aulí ha estat el creador del vestuari i Javier Sánchez serà l’organista en moments puntuals.

La idea d’aquest espectacle, inscrit en el catàleg d’activitats culturals del Consell de Mallorca, és poder apropar la lírica al públic en general a un cost accessible que en aquest cas anirà destinat al manteniment del Convent de Sant Francesc de Paula, auditori acústicament perfecte per acollir aquest espectacle així com els diferents actes litúrgics, musicals, culturals i socials del poble de Campos. Les entrades es podran adquirir per 12€ a partir de dimarts, 7 de gener, a l’Ajuntament de Campos, primer pis.