#DIARIC ACTES Per Sant Julià i Santa Basilissa: coronetes, berenars i Festa Major! – Campos 2023

Per Sant Julià i Santa Basilissa: coronetes, berenars i Festa Major! – Campos 2023

by Diari Campos

Il·luminats encara per la llum de Nadal, el proper 9 de gener, els campaners celebrarem la festa de Sant Julià i Santa Basilissa, a qui els nostres avantpassats amb molta devoció anomenaven nostrons Patrons: Pitja per obrir el PROGRAMA D’ACTES

Del 7 al 15 de gener…

Enguany la dolçor dels torrons i les neules nadalenques tornaran donar pas a les famoses coronetes de Sant Julià i Santa Basilissa basades en les tradicionals coques de quema, un dels dolços més estimats dels forns de la vila. La seva senzillesa i delicadesa al paladar, talment com si fossin tovades al Cel, transporten els campaners a un dels més deliciosos plaers gastronòmics. Del 7 al 15 de gener, els forns de Campos serviran les coques de crema de tota la vida ornamentades amb una palma de xocolata, símbol del martiri de sant Julià. Una nova tradició per donar valor a aquest producte tan nostrat en la festa major del nostre poble.

Diumenge, 8 de gener…

La vigília de la festa s’encetarà a les 18h al Convent de Sant Francesc de Paula amb Lyricandles: els aromes de la lírica, un concert a la llum de les espelmes amb Maia Planas (soprano), Pablo López (baríton) i David Mohedano (pianista). Les entrades es podran adquirir a la mateixa entrada amb un donatiu de 5€. Seguidament, a les 20h del vespre l’Església Parroquial de Sant Julià acollirà les Completes dels Sants Màrtirs, amb la pregària de vespres de la Litúrgia de les Hores i el cant dels Goigs de Sant Julià: “De Campos noble Patró, gloriós sant Julià…”

Dilluns, 9 de gener…

Com s’ha fet els darrers anys, la Missa Solemne en honor a Sant Julià i Santa Basilissa se celebrarà a les 10h del matí. Presidirà i predicarà Mn. Josep Adrover, vicari general i rector de Sencelles, i hi cantarà la Coral Sant Julià. Seguidament, un passacarrer amb la Banda de Música de Campos i l’imaginari festiu campaner durà l’esperit festiu fins a la Plaça Major on s’interpretarà l’Himne de Campos.

La Festa Major seguirà a la Plaça de Can Pere Ignasi on s’inaugurarà el Mercadet per berenar amb les paradetes de panets de variat mallorquí, xocolata calenta, xurros, coca de quarto, sucs i pinxos de fruita, crispetes i les famoses coronetes de Sant Julià. A continuació, l’ancestral Fasser Imaginari de Can Pere Ignasi contarà al Dimoni Gros la història de tot l’imaginari popular campaner i els seus balls. Hi participaran els caparrots i caparrots petits de Campos, els gegants de l’Ajuntament de Campos i de l’Associació Societat i Costums, en Freu i n’Espireta, els dimonis de l’Antic Centre Cultural, els óssos de Pinyol Vermell i la colla de xeremiers de Campos. Per acabar el migdia les noves promeses campaneres, Paula Vidal (Idol Kids) i Sophie Frei (The Voice of Germany) cantaran els seus temes preferits en un vermutet musical.

Finalment, a les 19.30h les arcades de l’Ajuntament de Campos il·luminaran el Ball dels cossiers. El proper dissabte, 14 de gener a les 11h, els alumnes de l’Escola de Música de Campos realitzaran una Mostra de ball de bot a la plaça Major.

Molts d’anys, Campos!
Visca Sant Julià i Santa Basilissa!