#DIARIC SERVEIS SOCIALS Activitats del Dia de la Dona i la Setmana de la Corresponsabilitat

Activitats del Dia de la Dona i la Setmana de la Corresponsabilitat

by Diari Campos

La Selva dels Estereotips
Durant tota la setmana passada els alumnes de 1r i 2n dels centres educatius de Campos varen assistir a una visita guiada per l’exposició “La Selva dels estereotips” on es van treballar amb ells els estereotips de gènere, els missatges que rebem a través de la publicitat, de la moda, els dibuixos animats, etc. Els infants es varen mostrar molt participatius durant les visites amb moltes ganes de poder dir la seva. En van sortir molt contents.

 

CEIP Veny i Clar i CEIP Nou Campos
Amb motiu del 8M el CEIP Joan Veny i Clar i el CEIP Nou Campos han organitzat una cursa. Aquesta iniciativa respon al reconeixement que es fa a l’atleta nord-americana Katherine Switzer, la primera dona a córrer una Marató amb dorsal. A més s’ha oferit un espectacle musical a càrrec del professorat dirigit a tots els alumnes de l’escola amb un recull de cançons on la dona i el seu empoderament en són la temàtica.

 

Col·legi Fra Joan Ballester
Per a commemorar el 8M el CC Fra Fra Joan Ballester ha realitzat un seguit d’activitats al llarg de tota la jornada escolar. Els alumnes d’ESO han elaborat un memory amb imatges de dones representatives de Campos i ha estat aquest alumnat l’encarregat d’explicar el joc als alumnes de primària. Alumnes de 3r i 4t d’ESO han explicat als alumnes de primer cicle d’ESO i primària per què es celebra el 8M i quin simbolisme té el color lila. També de la mà dels alumnes d’ESO s’ha pogut gaudir d’un rap creat pels mateixos alumnes explicant el significat de la diada. Més enfocat als alumnes de primària s’ha dut a terme una lectura de contes relacionats amb la dona, ja sigui, sent ella la protagonista, com treballant estereotips, la igualtat de gènere, els rols laborals, etc. I per últim quant a centre educatiu on tots i totes les alumnes i equip educatiu han participat s’ha decorat l’entrada de l’escola i s’han penjat unes ales grosses al pati on s’han enganxat en papers liles els noms de les dones que són importants per a cada persona que hi ha participat.

 

IES Damià Huguet
Des de l’IES Damià Huguet s’ha dut a terme el projecte “fem camí, fem futur” que consisteix a fer una composició digital que expressi una comparativa generacional amb perspectiva de gènere sobre l’evolució generacional de la igual de gènere. Aquests treballs s’han exposat als passadissos del centre educatiu. Des del centre educatiu també s’han posat a la venta xapes, bosses de tela i samarretes amb la imatge del mural que hi ha a l’entrada del centre. Els diners que es recullin es donaran a una associació o entitat que treballi entorn a les dones.  A més dia 5 d’abril hi ha prevista una cursa solidària en motiu també del 8M.

Darrere la Porta
Com acte de clausura de totes les propostes dutes a terme amb motiu del 8M, el dissabte 18 de març es va oferir una petita representació teatral que va finalitzar amb un col·loqui que tenia com a temàtica els abusos sexuals infantils. Una problemàtica que afecta a la nostra societat i que cal treballar. És per això que es va apostar per aquesta iniciativa protagonitzada per una supervivent que va patir abusos sexuals durant la seva infantesa i que comparteix amb els assistents la seva experiència des d’una vessant pedagògica.