#DIARIC SANITAT Pantalles de protecció made in Campos: Francisco Pérez dóna més de 1300 pantalles als professionals de primera línia

Pantalles de protecció made in Campos: Francisco Pérez dóna més de 1300 pantalles als professionals de primera línia

by Diari Campos

La història de superació d’aquesta pandèmia s’escriu amb les mostres d’emprenedoria, creativitat i solidaritat dels nostres ciutadans. A Campos, Francisco Pérez Santiago, veïnat del municipi des de fa vuit anys, estava muntant una empresa de disseny de peces, sobretot dirigit al turisme estranger. L’empresa En3d s’havia de dedicar al disseny de peces nàutiques, automoció i prototips amb impressores 3D tecnologia FDM, però davant la situació de falta de material sanitari de protecció Francisco canvia tot el procés de creació per fabricar pantalles de protecció facial i donar-les de manera desinteressada als sectors més vulnerables. En un primer moment pensa a proveir les residències de persones majors i els seus treballadors.

És per això que Francisco adapta la producció a les circumstàncies en què el món es troba i és quan les seves sis impressores comencen a produir incansablement, nit i dia, durant aquests més de dos mesos un total de 1300 pantalles facials, ja que cada pantalla tarda entre una hora i mitja i 5 hores en imprimir-se depenent del model. Té la sort, o la previsió, de disposar amb antelació d’uns 30 kg de material que pot anar utilitzant durant tot el procés, ja que durant aquest temps el mercat de matèria primera es queda a zero i és molt complicat adquirir més material. També compta amb diferents establiments locals com Ansa per ansa o TNP! que han col·laborat.

No debades, Francisco pensa que amb els recursos que té, no pot quedar-se de mans plegades i vol creure que qualsevol altre en la seva mateixa situació, disposant dels recursos necessaris, hagués fet igual. Ho fa només per ajudar, mai amb la intenció de guanyar un cèntim. És amb aquesta màxima i amb la col·laboració de la seva família, dona i fill, quan es posen a treballar incansablement per poder dotar de manera altruista i del màxim nombre de pantalles a hospitals, clíniques, centres de salut, residències, cossos de seguretat, protecció civil i altres empreses o particulars. L’Asociación ARES de Reservistas Españoles és qui els ajuda a distribuir-les per tota Mallorca.

Per a la creació d’aquestes pantalles facials s’inspira en diferents imatges i models que els adequa a un disseny que atén les necessitats. Crea un producte còmode, ràpid i que la impressora el pot realitzar sense problemes. En aquests moments ja disposa de quatre models de pantalla: PANTALLA BAS, PANTALLA COV, PANTALLA MAX i PANTALLA PRO, cada una composta per una visera, una làmina de PVC i la goma elàstica que ho subjecta. Cada unitat passa per un procés de desinfecció i s’envasen al buit. Francisco ha presentat aquest projecte a IB-Salut per a la fabricació d’EPIs i pensa que si resulta seleccionat, podia ser un projecte interessant per al municipi de Campos, ja que és la creació d’un producte local, dissenyat i fabricat a Campos i això també pot donar lloc a la creació de llocs de feina. Per això, el seu propòsit és poder acabar de muntar aquesta empresa, entesa com una granja d’impressores 3D, per produir productes en massa i emmotllar-se sense límits a les circumstàncies de la vida, ja que aquest tipus d’impressió es basa en la injecció de plàstic per aconseguir crear qualsevol objecte tridimensional que la societat pugui necessitar.