#DIARIC ACTES Crònica d’un Nadal diferent | Salut i molts d’anys!

Crònica d’un Nadal diferent | Salut i molts d’anys!

by Diari Campos

La Festivitat dels Reis marca el final dels actes d’unes festes de Nadal diferents a Campos que de ben segur quedaran marcades per a la posteritat dins el record dels campaners i campaneres.

TRADICIÓ I CELEBRACIÓ

Aquestes festes, davall les arcades de l’Ajuntament, s’ha pogut gaudir del XX Betlem del Poble que des de fa 20 anys realitza un grup de voluntaris, també l’Associació de Dones Campaneres ha muntat, com els darrers 18 anys, el seu Betlem. L’Agrupació de Pinyol Vermell ha representat el tradicional XIII Betlem vivent campaner a la Plaça de s’Estació. Enguany, la Nit de Nadal ha tingut triplet de Matines amb el cant de la Sibil·la. Paula Ferrer l’ha cantada a les matines infantils de l’Església Parroquial de Sant Julià, Apol·lònia Isabel Barceló l’ha representada a l’Església de Santa Coloma de Sa Ràpita i Inès Mas hi ha posat veu des de la trona de Campos acompanyada per l’organista Ruth Albrecht. Enguany s’han complit 10 anys de la declaració d’aquest cant com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO.


CULTURA I ESPECTACLES

Respectant les distàncies, els aforaments i les mesures de seguretat, aquest Nadal ha tingut diferents actes culturals i espectacles. “40 anys de nadales” ha estat el passacarrer de la Banda de Música de Campos i la fantasia del Circ Bover, que ha transportat la música i la màgia per molts de carrers de la vila. La Coral Infantil Sant Julià també s’ha volgut acostar al Betlem del Poble per cantar nadales el capvespre de la nit de Nadal. Dies més tard, el dia de Nadal, s’ha viscut un tribut a Mecano amb l’espectacle “Me Colé” i la segona festa, un recital de piano a 4 mans amb Francesc Blanco i M. Victòria Cortès titulat “Danses del món”. El Mercat d’aquest dissabte ha estat amenitzat amb la música del grup Wacky Tobacco; i “Magallanes.0” ha estat l’obra de teatre que s’ha representat a benefici de l’Associació CAMPOS SOLIDARI en els seus 20 anys. Amb la participació del Consell de Mallorca s’ha pogut veure “Dimoniarrus”, un espectacle familiar de rondalles mallorquines, en el marc de la Diada de Mallorca. La música a capel·la del grup O’veus també s’ha sentit al Teatre Escènic amb un concert de Nadal i l’OCB ha realitzat els seus actes culturals: la conferència de Francesc Lladó “Maria Antònia Salvà i quatre amistats epistolars”, la sortida cultural de Guillem Roser “Arquitectura modernista a Campos” i el XXXII Concert de Sant Esteve amb la música de Crisbru.


CAMPANADES I CAP D’ANY

L’Ajuntament de Campos ha oferit per primera vegada i de manera virtual, la primera gala campanera de cap d’any. “Benvingut 2021!” ha estat conduït per Toni Coll i Maria Antònia Fullana qui han presentat les campanades del rellotge de la Sala i les diferents actuacions d’artistes locals. El duet Hot Hit han interpretat “When You’re Smiling”; Clàudia Aguiló i Miquel Àngel Aguiló, “Boig per tu”; Mar de las Heras i Josep Pou, “Imagine” i Inès Mas i Toni Coll, “Hoy tengo ganas de ti”. La Banda de Música, dirigida per Joan Laínez, també hi ha col·laborat amb els medleys “Coldplay on stage” i “Va de nadales”.

PRESENTS I CONCURSOS

Aquest Nadal s’ha realitzat un sorteig de lots de productes nadalencs per impulsar els forns del nostre municipi. Els guanyadors han pogut gaudir d’una dolça teringa de coques, ensaïmades, tortells, polvorons, torró, neules o mantecados. Paral·lelament, el dissabte dels Reis s’ha realitzat el gran sorteig de la campanya “Presents pel futur campaner”, amb regals que l’Ajuntament ha adquirit a més de 100 comerços locals i que ha tingut una participació de més de 4500 paperetes. El regidor de comerç, Rafel Adrover, acompanyat per les regidores de Turisme i Festes, Carmen Marín i Aina Maria Manresa han realitzat el sorteig en directe pel canal de Facebook. El funcionari de més antiguitat de l’Ajuntament, Xisco Nolla, ha estat la mà innocent. Durant aquest dia també s’han desvetllat els guanyadors dels concursos de vídeo-històries de Betlem i d’Engalanat de finestres amb neules.


PARE NOEL, PATGES I REIS D’ORIENT

Dies abans de Nadal s’ha pogut veure volar pels cels de Campos al Pare Noel amb el seu trineu de rens, una iniciativa de la Flight School Mallorca Paramotor. També, davall les arcades de l’Ajuntament s’ha tingut instal·lada una bústia reial perquè tots els infants de Campos poguessin fer arribar la seva carta a Ses Majestats d’Orient. A partir d’un vídeo s’ha vist com els patges reials els han recollides totes per poder preparar des d’Orient tots els presents pels nins i nines de Campos. Dia 5 a vespre, Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat al municipi i han recorregut tota l’Avinguda Miramar de Sa Ràpita i més de 12 km de carrers de Campos. En nom de la batlessa, la regidora de festes, Aina Maria Manresa, ha entregat les claus màgiques de la vila i abans de posar-se a repartir, els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar també han fet la tradicional aturada a l’Església Parroquial de Sant Julià per adorar el Nin Jesús, i que també ha estat retrasmessa pel canal de facebook per centenars de veïnats que l’han volguda seguir des de casa.

 

L’Ajuntament de Campos desitja que tots els campaners i campaneres hagin tingut unes bones festes de Nadal i augura a que l’any qui ve siguin millors. També vol agrair a totes les entitats i persones que han fet possible que, malgrat la pandèmia, Campos hagi pogut viure un Nadal, un cap d’any i uns Reis molt especials. Gràcies a tots!