#DIARIC CULTURA Campos es prepara per a la vuitena edició d’ARTNIT

Campos es prepara per a la vuitena edició d’ARTNIT

by Diari Campos

https://www.artnitcampos.com/

Aquest divendres, 2 d’agost, arriba la vuitena edició ARTNIT CAMPOS  més selectiva i més transgressora que mai. Aquesta vegada l’organització ha fet una selecció encara més rigorosa que en altres edicions i de les més de 120 propostes que s’han presentat només se n’han seleccionat 50. D’aquestes un 50 per cent són d’artistes d’arreu de les Illes Balears mentre que la resta són artistes nacionals i internacionals.

El Festival d’Art Contemporani que es celebrarà a Campos el proper divendres 2 d’agost tornarà a omplir 25 espais públics i privats del poble. Entre ells hi ha cases i petits palaus privats deshabitats, soterranis, bodegues o edificis en desús com l’antic cinema de Sa Recreativa, la Vicaria o algunes dependències del Convent dels Mínims. Carrers, carrerons, places, torres i locals públics com el Casal de Can Pere Ignasi o l’Auditorium es convertiran en sales on trobar-hi l’art més transgressor i contemporani que es fa ara mateix arreu del món.

Com cada edició les propostes site specific, que cerquen l’impacte visuals amb el públic i el diàleg de les instal·lacions amb la seva realitat contemporània i urbana, tornaran a tenir molt de protagonisme. A més de les propostes que es poden veure als 25 espais exteriors i urbans, AN comptarà amb una programació de videoart, artsonor, performance i dansa que acabarà amb l’AN Party. Cal remarcar que AN19 s’acull a les bones pràctiques de les Associacions d’Artistes Visuals.

AN Campos va néixer al 2012 amb l’objectiu de crear una plataforma d’observació i promoció artística i una de les seves premisses és donar llibertat als artistes perquè desenvolupin la seva proposta. Es tracta d’un festival que a més posa en contacte a artistes d’arreu del món que durant una setmana conviuen a uns mateixos espais i tenen l’oportunitat de crear vincles i idear projectes comuns. En les set edicions anteriors d’AN s’hi han pogut veure les propostes de més de 600 artistes.

All-focus