#DIARIC TURISME “(Aquí) és Campos”, la nova campanya de turisme local

“(Aquí) és Campos”, la nova campanya de turisme local

by Diari Campos

Es Trenc és Campos.
Es Palmer és Campos.
Les Salines des Salobrar és Campos.
La Font Santa és Campos.
L’Església de Sant Julià és Campos.

El Departament de Turisme de l’Ajuntament de Campos ha projectat la campanya “(Aquí) és Campos” basada en el posicionament de cinc indrets naturals i patrimonials de Campos. La regidora de Turisme, Carmen Marín ha destacat que “les limitacions territorials d’un municipi a vegades donen lloc a confusions geogràfiques que difuminen els seus indrets i monuments locals, qüestió que s’agreuja quan l’oferta turística a nivell autonòmic pren aquests indrets com a reclam general sense posar en valor ni destacar quin és el municipi d’origen”. Aquesta campanya turística vol “posicionar els indrets naturals i patrimonials dins Campos com un municipi ric en costes, ruralia, patrimoni arquitectònic i ecosistemes que donen lloc a productes i recursos naturals.” La campanya s’ha encetat amb unes il·lustracions digitals estampades en banderoles repartides pel municipi, un post especial cada setmana a través de xarxes socials i també l’impressió d’unes postals, també disponibles en quatre idiomes a la imminent edició de FITUR -Fira Internacional de Turisme de Madrid- per fer arribar Campos a qualsevol part del Món.

L’artista que ha dissenyat les il·lustracions gràfiques és na Maria Morell Oliver (Campos, 1977), llicenciada en Belles Arts i que ha participat en una trentena d’exposicions, individuals i col·lectives, festivals i mercats d’art. La il·lustradora campanera s’ha inspirat en els indrets reals, visitant-los en les hores més puntuals per poder potenciar el color de cada indret: l’aigua turquesa d’un matí a Es Trenc, el rosa de les Salines des Salobrar, el taronja d’un horabaixa a Es Palmer, el coure de les aixetes de la Font Santa i la policromia de les voltes de l’Església de Sant Julià. Morell ha ressaltat que li ha encantat formar part d’aquest projecte i que “és sempre un honor participar artísticament en el meu municipi, reivindicant totes les coses guapes i interessants que potser qualcú no les relaciona directament amb Campos”.

La campanya turística que va partir d’un assessorament de la publicista Antònia Maria Rigo Gual seguirà amb unes videocàpsules audiovisuals creades a partir de cada indret que circularan aquest estiu per les xarxes socials i també amb la creació d’un fons fotogràfic a càrrec de la casa de fotografia centenària Foto Vidal Campos. Paral·lelament també s’està a punt de presentar la plataforma dedicada als allotjaments del municipi que ubicarà els diferents agroturismes, hotels d’interior, vivendes vacacionals i agències que vulguin sumar-s’hi. Aquesta eina web dissenyada per Miquel Miró neixerà per afrontar la propera temporada turística i permetrà que els diferents allotjaments turístics de Campos es puguin consultar en un lloc centralitzat alhora que estarà integrat amb els principals serveis de geolocalització i màrqueting d’una manera simple.