#DIARIC ACTES Animaaals, quina Fira d’octubre!!!

Animaaals, quina Fira d’octubre!!!

by Diari Campos

Tal com escrivia el cronista de Campos, Miquel Roig, fa un bon grapat d’anys: Un moviment i un trull fora de lloc, rompent la peculiar monotonia de la vila pagesa, després de les trafegoses meses de collir les ametlles i arreplegar les garrofes i fer la vermada, es nota per tots els indrets del poble. Així és com ha estat la nostra Fira d’octubre 2021 celebrada tal com marca la tradició, el primer dijous de la segona quinzena d’octubre.

El principal atractiu de la fira ha estat el Mercat Matancer que ha recollit una mostra dels productes i ormejos més destacats de les matances. Els forns de Campos (Can Pere, Can Nadal, Can Bet i Pastisseries Pomar) amb prims i ensaïmades, Vins Dalt Turó, Coll amb frits i embotits artesans, Coses Nostres i els bunyols de na Maria del Carme Adrover, Es balcó de Cabrera amb sobrassada, frits i melons, Golafre amb el seu gelat de sobrassada i mel, Coco’s sandwicheria amb doblegats de sobrassada i altres dolços, Can Ros amb una mostra de tots aquells ormejos essencials per les matances i Ca na Mel amb les tradicionals greixoneres de test. Aquestes paradetes foren l’atractiu del dijous de Fira i del dissabte de Mercat, ja que el mal temps del dia del Firó va impedir el muntatge de la majoria de paradetes.

Aquests dies de Fira també anaren farcits de diferents mostres de cultura. L’exposició d’enguany del Casal Can Pere Ignasi fou organitzada per l’Asociación Museo Aeronáutico Illes Balears (AMAIB) Nuestros cielos, nuestra historiaEl rerefons d’aquesta exposició és mantenir el record de tots els treballadors que han dedicat la seva vida a l’aeroport i els passatgers que durant anys han passat i passen per ell. Es podrà visitar fins el 30 de novembre.

El Convent de Sant Francesc de Paula també va obrir les portes per oferir un meravellós espectacle del quartet de flautes Neuma titulat Origen.Un concert relacionat amb la naturalesa i l’origen de la vida on una gran tela blanca cobria l’altar i part del temple. Les parets de l’església conventual il·luminades per diferents colors acolliren peces com Flowers of the sun (A. Rubtsov), Little suite of mythological beings (A. Rozman), Printemps de rivières (A. Girard), Tres peces blaves (J. Cornudella) i Aqua et ventus (A. Rozman).

El públic infantil també va poder gaudir d’un musical familiar a la pista coberta anomenat Mediterrània un reconeixement al ha significat aquesta zona marítima dins la història de la humanitat. L’obra utilitzà la música com a motiu de continuïtat argumental, parlà de la cultura, de la gastronomia i dels esdeveniments que van fer que les civilitzacions avancessin. Més tard, per als més balladors, el Dj Miquel Vidal oferí una sessió de ball de saló amb els millors pasdobles, chachachas, valsos i música de tots els estils.

La gran novetat del Firó fou la vetlada campanera Animaaaals!!! o ets tu? presentada per Toni Coll. Després d’haver arrasat a 17 països del món, el fenomen mundial Mask Singer arribà a Campos. Sis campaners ocultaren la seva identitat dins i fora de l’escenari cantant emmascarats de cap a peus. Per tal d’endevinar qui s’amagava darrere cada màscara, un equip d’investigadors format per Jaume Rigo – de sa Granja, Maria Nicolau – de Can Francina, Xisco Coll – de Son Avall, na Maria Ballester – rea, i en Guillem Ginard – pellisseta, hagueren d’analitzar cada gest, cada pista i cada nota que sortí de les seves gargamelles.

Els animals que s’hagueren de descobrir foren: Fàtima Lladó, dissenyadora (periquito), Fernando Hernández, fisioterapeuta (goril·la), Magdalena Mora, brou (cusseta), Salvador Bennàsser, gal·lerí (moixeta), Guillem Vidal, de sa Parada (gall) i Maria Fernández, caixeta (bou).

L’activitat de #CulturaAlConvent del dissabte fou la comèdia-ballet titulada La Música que feu ballar el Rei Sol un espectacle creat a partir de la música de “Le Bougeois Gentilhomme”, la comèdia-ballet de J.B. Molière i J.B. Lully de 1670.En aquest espectacle l’espectador s’endinsa en l’univers creatiu dels dos autors i en el seu imaginari. Durant l’intercanvi d’idees, debaten sobre les diferències socials i critiquen l’aristocràcia de l’època, però finalment, el vertader protagonista acaba sent l’amor en majúscules.

Durant l’horabaixa es va celebrar la carrera de carretons al Camí de Sa Serra, la ballada popular de l’Agrupació Brot de Taparera a la Plaça de Sa Creu i la reposició de la pel·lícula de Cinema Súper 8 de Gabriel Mayans, L’amor de les tres roses. Aquest dissabte també fou l’escollit perquè la nova companyia de teatre campanera Fullana Produccions posi de llarg la seva obra Sashimi de ronyó que també es podrà veure al Teatre Escènic durant el cap de setmana qui ve. Es tracta d’una tragicomèdia que s’abat fúria damunt els personatges i treu a relluir les seves pors, debilitats, desitjos i frustracions.