#DIARIC CULTURA Campos recupera la Nit de les Ànimes -programació 2022-

Campos recupera la Nit de les Ànimes -programació 2022-

by Diari Campos

L’Ajuntament de Campos presenta la seva programació per celebrar la Nit de les Ànimes el proper dilluns 31 d’octubre. És una iniciativa per tal de posar en valor la cultura mediterrània de la festivitat de Tots Sants. La gastronomia d’aquests dies és rica i variada i està elaborada amb els productes propis de la temporada. De les 19h a les 22h s’obrirà el Mercadet Tradicional amb una oferta de productes i elaboracions típiques com són els bunyols, les castanyes, els panellets, els rosaris ensucrats, la greixonera de moneato, el suc de magrana, fruits del temps, espelmes…


La nit començarà el capvespre a les 17h amb Clàssics del terror que donarà vida a una acurada selecció dels clàssics del terror; Frankestein, la Mòmia, Dràcula, les Bruixes i el Fantasma de l’Òpera en un ambient encantat on sorgiran els diferents personatges de la història de Conte Contat. Els infants podran gaudir de la literatura en viu a través d’aquestes fabuloses històries en to humorístic. Aprofitant que la celebració de la Nit de les Ànimes permet oferir als infants dinàmiques per participar de la memòria i el misteri de la mort es farà un taller de fanalets de paper. Sa Llosa Petita acompanyarà l’activitat familiar amb prèvia inscripció al telèfon 971169500.

 També es durà a terme la processó de llumets, ja que, antigament, durant aquesta nit, s’encenien espelmes i llumets, sovint dins càntirs o fruits del temps com melonets o carabassetes, perquè en aquesta nit tan especial les animetes trobassin el camí de retorn a casa. Per tal de recuperar aquesta tradició, plena de record i esperança, s’ha preparat aquesta activitat a mode de passejada familiar per mostrar als infants el vertader sentit d’aquest vespre. La processó anirà encapçalada per l’espantabubotes, un personatge que la seva missió és fer net els carrers de Campos de bubotes perquè les ànimes puguin tornar a casa amb la llum dels fanalets. Per a participar-hi cada nin ha de dur la seva llum (un fanalet, un veló, un melonet, una carabassa…- NO llanternes de mòbil) i ha d’anar acompanyat d’un responsable adult. El recorregut anirà de la Plaça Can Pere Ignasi cap al Carrer Amer, Carrer Pare Alzina, Carrer Parròquia, Carrer Bisbe Tallades i Plaça Major fins retornar a la Plaça Can Pere Ignasi.

Per acabar la nit s’oferiran quatre torns (21.10h – 21.30h – 21.50h – 22.10h) per visitar El Purgatori i conèixer les ànimes que s’han perdut al Casal de Can Pere Ignasi a partir de fets històrics i retalls de premsa dels segles passats (Història de Campos de Francesc Talladas, Campos a la premsa de 1779 a 1934 de Ramon Rosselló Vaquer i Miscel·lània Campanera de Miquel Roig Adrover). A cada torn hi podran participar 20 persones majors de 12 anys. La concentració serà al carrer Amer i les inscripcions al 971169500.