#DIARIC ACTES Visca la Mare de Déu d’agost! – Crònica dels actes culturals i esportius 2021

Visca la Mare de Déu d’agost! – Crònica dels actes culturals i esportius 2021

by Diari Campos

La primera setmana d’agost, Campos ja bullia d’actes culturals. Dilluns, 2 d’agost, el campaner Cosme Rigo Ballester va presentar el seu llibre COLÒNIA DE SANT JORDI. FILLS DEL SEU TEMPS (1886-1939). Dimarts, 3 d’agost,  Arantzazu Riera impartí el taller musical per a nadons CANTA’M UN CONTE a la Biblioteca de Campos. Dimecres, 4 d’agost, els Jardins de l’Oratori de Sant Blai s’obriren per acollir PORTER VS HOLIDAY un concert dramatitzat amb Toni Vallès, Bilonda i Josep Pou. Finalment, dijous, 5 d’agost, fou la NIT D’ESTRELLES I POESIA a càrrec del grup Peixos dins el rostoll de l’Obra Cultural Balear-Campos.

Divendres, 6 d’agost, s’encetaren oficialment les festes a la Plaça de sa Creu amb PLANTADA DE GEGANTS I BESTIARI, el PREGÓ de LA MARE DE DÉU D’AGOST 2021 amb l’actor Toni Fullana Vidal, pometa, i el CONCERT DE LA BANDA DE MÚSICA DE CAMPOS dirigida per Joan Laínez Gualda i amb un reconeixement al seu músic Sebastià Vidal Roig, sostre. Fou el sus d’una programació cultural i esportiva molt variada. Dissabte, 7 d’agost, un CONCERT D’ORGUE a càrrec de l’organista Nadal Roig al Convent de Sant Francesc de Paula, l’STREETBALL – XXVIII TORNEIG VILA DE CAMPOS – XXIII MEMORIAL PERE VICENS del Club Bàsquet Campos i el VI TU ME SONES organitzat per Trenc Espectacle i amb la participació de nou actors i actrius professionals d’arreu de Mallorca. El cap de setmana va seguir diumenge, 8 d’agost, amb la PESCA A LA PEÇA MAJOR i el CONCERT D’HAVANERES I MÚSICA MELÒDICA amb la Rondalla de l’Associació de Persones Majors dirigida per Paul Heber López on es va fer un emotiu homenatge a la seva ex directora Margalida Tomàs.

La setmana se les festes també anà carregada d’activitats per a tot el públic. Dimarts, 10 d’agost, el contacontes ANIMALADES SUBMARINES amb Centimets Teatre, el CLUB DE LECTURA “Matar a un ruiseñor” de Harper Lee i la projecció de XUETA ISLAND un documental de Dani Rotstein, Felipe Wolokita i Ofer Laszewicki que acabà amb un col·loqui moderat per Miquel Segura. Dimecres, 11 d’agost, fou el torn del MICROTEATRE PER REFRESCAR amb les obres ESTELS FUGITS de Bernat Molina, UNA NIT, UN SOMNI d’Aina de Cos i LA FÊTE de Marina Salas. Dijous, 12 d’agost, l’Obra Cultural-Campos organitzà un acte d’homenatge a Damià Huguet, PEDRA, SILENCI, TERRA…, pel 75è aniversari del seu naixement i 25è aniversari del seu traspàs i divendres, 13 d’agost es projectà una nova pel·lícula de Cinema súper8 de Gabriel Mayans basada en diferents relats de Carme Riera i titulada L’AMOR DE LES TRES ROSES.

El dissabte de la Mare de Déu d’agost, 14 d’agost, se celebrà al Convent el recital ESTIU… QUINA ESTAMPA TENDRA I JOVE! amb el baríton Cristòfol Romaguera, el pianista Pedro Aguiló i Miquel Oliver amb les narracions. Al Camp d’esports hi hagué el TRIANGULAR FUTBOL SALA amb els equips de la categoria aleví: CD Inter Campos Futbol Sala, ACC Pedro Poveda i Recreativo Fisiomedia Manacor FS. Concentrats a la Plaça de s’Estació, la XIV RONDA CICLISTA. TROFEUS MARE DE DÉU D’AGOST. A la Plaça Major, CIRCUIT ESCOLAR D’ESCACS. També al Camp d’Esports, el  XXIX MEMORIAL MIQUEL BEQUES amb el CE Campos i el Llosetense. L’Agrupació Folklòrica Brot de Taperera no hi podria faltar amb una bona MOSTRA DE BALL a la Plaça de sa Creu i per acabar la vetlada, la música no deixà de sonar a l’esplanada del Camp d’Esports amb CALYPSO 4×4 i QUÉ BÁRBARA ON TOUR.

Diumenge, 15 d’agost, DIA DE LA MARE DE DÉU D’AGOST, els infants de Campos s’aixecaren ben animats per acudir al DEMATÍ INFANTIL amb la plantada de n’Espireta, els tambors de la Batukada Els Macolins, el ball dels óssos de l’Associació de Pinyol vermell, el pregonet d’en Pinotxo i el ball dels caparrots i els xeremiers de Campos. També es feu una asseguda de joies i pollastres sortejant material escolar i pollastres. El grup Cucorba se va encarregar de tancar la festa. L’horabaixa començà amb el CAMPIONAT DE PARTIDES RÀPIDES organitzat pel Club Foment d’Escacs de Campos.

 

El vespre de la Festa Major va seguir amb la MISSA SOLEMNE EN HONOR A LA MARE DE DÉU ASSUMPTA cantada per la Coral Sant Julià, el PASSACARRER amb la Banda de Música, la interpretació de l’HIMNE DE CAMPOS i seguidament, el BALL DELS COSSIERS.  Per acabar la festa s’oferí un concert a la fresca amb els grups musicals Desidia i Aero.Sol.

MOLTS D’ANYS A TOTS I VISCA LA MARE DE DÉU D’AGOST!

*Fotos cortesia de Guiem Moranta, Microteatre i Ajuntament de Campos