#DIARIC CULTURA Una mirada crítica cap a les relacions tòXiques

Una mirada crítica cap a les relacions tòXiques

by Diari Campos

Organitzada per la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Campos i baix l’eslògan Una mirada crítica cap a les relacions tòXiques, avui matí s’ha duit a terme una jornada educativa per als alumnes d’Educació Secundària i de Batxillerat de l’IES Damià Huguet i del Col·legi Fra Joan Ballester. Es tracta d’una activitat finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat.

Les activitats s’han dut a terme al Teatre Escènic i ha constat de l’obra de teatre BOMBER(S) de Jean-Benoît Patricot i la seva respectiva taula rodona on hi han participat a més dels actors Mariantònia Salas i Salvador Miralles, Martí Capó -agent d’Igualtat d’Espai de Dones del Consell de Mallorca-, Mayte Sánchez -orientadora d’Educació Secundària del Col·legi Fra Joan Ballester, Magdalena Juan -coordinadora de coeducació de l’IES Damià Huguet- i una parella d’alumnes de cada centre educatiu.

Tant l’obra de teatre com la taula rodona han abordat temàtiques com l’abús, l’edat i el consentiment, el desig, el desdeny, l’amor, el perill de les xarxes socials, el paper de la societat en l’educació dels centres…  Temàtiques que per si soles han provocat un fort impacte en els alumnes d’ESO i Batxillerat. Una franja d’edat, la de l’adolescència, en què es deixa enrere la infància, es comença a qüestionar la societat on es viu i es pren consciència del problema que suposa el respecte per l’altre.