#DIARIC ACTES 2021, un Nadal per recordar!

2021, un Nadal per recordar!

by Diari Campos

*Fotografia cortesia de Guillem Moranta

L’espera de Ses Majestats els Reis Orient és un bon moment per fer balanç de les festes de Nadal que s’han celebrat plenes d’il·lusió i responsabilitat i que, de ben segur, quedaran marcades per a la posteritat dins el record de tots els campaners. Anem a recordar-les…

 

Preliminars nadalencs…

El SUS AL NADAL CAMPANER! (Divendres, 17) es va donar amb l’encesa de l’Arbre de Nadal del Convent, el passeig de Nadales amb la Coral Sant Julià i Coral Infantil Sant Julià, l’entrega de premis del concurs de Betlems  i les inauguracions del Betlem de l’Associació de Dones Campaneres a Can Veny del carrer Major i del Betlem del Poble realitzat per antics membres de les AMPAS de Campos. El programa #CulturaAlConvent va seguir amb ESPERANT NADAL! (Dissabte, 18), un microconcert amb Quatre de Cor. També es va representar el 14è BETLEM VIVENT (Dissabte. 18) amb l’Associació de Pinyol Vermell a la Plaça de s’Estació. El MERCADET DE NADAL (Diumenge, 19) va tornar mb dolços, regals, artesania…, la participació del comerç campaner i la intervenció musical NADAL A BANDA! de la Banda de Música de Campos dirigida per Joan Rosselló. El mateix matí també es va córrer la CURSA POPULAR SOLIDÀRIA “CAP CAMPANER SENSE NADAL” una volta pel poble a peu, corrensos, amb patins, disfressat en benefici a Càritas Campos. Quant a les presentacions de llibres, NI CEL NI SOMNI – L’OBLIT (Dimarts, 21) de Catalina Bordoy a càrrec de Joan Rigo “de Can Pau”, la glosadora Antònia Nicolau “Pipiu” i l’autora a l’Edifici Polivalent va ser tot un èxit.

Tradició, cultura i patrimoni…

Les MATINES I EL CANT DE LA SIBIL·LA (Divendres, 24) es varen binar a les 18h a l’Església de Santa Coloma de Ràpita i a les 17h i a les 19.30h a l’Església Parroquial de Sant Julià. El cant de la Sibil·la va ser interpretat respectivament per Apol·lònia Isabel Barceló, Paula Ferrer i Inès Mas. AQUÍ TENS LA MEVA ESPASA! (Diumenge, 2) va reivindicar el patrimoni immaterial cultural al Convent de Sant Francesc de Paula amb un petit melodrama nadalenc inspirat en l’obra campanera L’Adoració dels Tres Reys d’Orient (1925) de Mn. Andreu Roig amb Pere Batle (Rei Herodes), les veus de Joana Lladó, Llucia Reus i Inès Mas (El Cant de la Sibil·la) i Bartomeu Mut, organista titular de la Catedral de Mallorca. 

De Campos al món…

HOLA 2022! (Divendres, 31) va ser el format virtual per gaudir de les campanades i donar la benvinguda al 2022. Des de davant la Sala, Toni Coll i Maria Antònia Fullana varen rebre l’any nou juntament amb 12 campaners pel Món que des dels seus països de residència actual volgueren donar els molts d’anys: Clàudia Aguiló (ESTAMBUL, TURQUIA), Família Alcaraz Wilhelm (BAD HINDELANG, ALEMANYA), Ximena Ávila (BARI, ITÀLIA), Maria Ballester (DAX, FRANÇA), Neus Ballester (MONTREAL, CANADÀ) Natalia Darves-Bornoz (ZÜRICH, SUÏSSA), Tomeu Estelrich (BOSTON, ESTATS UNITS), Toni Ginard (TOULOUSE, FRANÇA), Margalida Ginard (NINGBO, XINA), Caterina Nicolau (LIVERPOOL, REGNE UNIT), Joan Reus (WIL, SUÏSSA) i Tomeu Roig (ARIZONA, ESTATS UNITS).

La màgia dels infants…

 L’ARRIBADA DEL PARE NOEL (Diumenge, 19) va ser uns dels atractrius del mercat nadalenc, pujat damunt el seu trineu va rebre les cartes dels infants. Més activitats infantils d’aquest nadal i cap d’any varen ser l’espectacle LA MÀGIA DE NADAL (Divendres, 24) amb el Circ Stromboli al Teatre Escènic, el CAP D’ANY INFANTIL (Divendres, 31) amb el Christmas Fantasy Show de Conte Contat a Plaça Major on els infants varen poder gaudir de les dotze campanades del migdia.

Aquest nou any també va arribat carregat de la il·lusió d’Orient amb l’arribada dels PATGES DELS REIS (Dissabte, 1) que varen rebre les cartes dels infants campaners. Tal com es té previst SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT arribaran (Dimecres, 5) a Sa Ràpita, per passejar-se per l’Avinguda Miramar, seguir amb la cavalcada reial pels carrers de Campos i adorar el nin Jesús a l’Església de Sant Julià. Per assistir-hi cal recollir invitació a l’Ajuntament. L’endemà, la diada més màgica de l’any acabarà amb el CONCERT DE REIS (Dijous 6) amb la Rondalla de l’Associació de Persones Majors de Campos al Convent de Sant Francesc de Paula. Per assistir-hi caldrà presentar el Certificat Covid. 

TENGUEM TOTS UNS BONS REIS!!!