#DIARIC COMERÇ Setmana Santa i Pasqua 2020

Setmana Santa i Pasqua 2020

by Diari Campos

Davant la situació de confinament, l’Ajuntament de Campos ha preparat durant la Setmana Santa una programació especial per seguir quedant-se a casa durant aquestes festes. Cada dia s’han recopilat diverses activitats online proposades a Campos com concerts, tallers, celebracions, esport, documentals, teatre, conferències, exposicions… (https://www.camposunbonpla.com/setmana-santa-2020/)

Amb el petit comerç s’ha presentat la campanya de promoció dels Forns de Campos amb el lema “Aquestes festes de Pasqua els forners de Campos segueixen pastant!” on el gremi s’ha abanderat com un sector que manté les tradicions, estima el producte local i que vole que Campos segueixi fent olor de panades, rubiols, crespells i mones. (https://youtu.be/Nr6r1pLePFI)

El dia de Pasqua, des de l’Ajuntament i en col·laboració amb la Parròquia Sant Julià de Campos s’ha fet que la tradició centenària dels Tres Botets hagi sobreviscut a la quarantena presentant de manera online la processó del Sant Enqüentro de Campos amb la participació especial de la Banda Música Campos que ha enregistrat des de casa de cada música la Marxa Triomfal (https://youtu.be/dMBjQ3EWeDg) A partir d’un vídeo també s’ha fet la presentació dels Quintos nascuts l’any 2002 i que aquest any els toca cantar Sales (https://youtu.be/CA2ZXvMXu74).

Al carrer també s’hi ha respirat la tradició d’aquests dies. Moltes cases campaneres ja van despertar el Diumenge del Ram amb rams de palmes, llorer i olivera a les seves façanes. Altres carrers han engalanat les seves finestres amb domassos, banderes i imatges santes. També s’han pogut sentir marxes fúnebres i veure llum de ciris que han recordat les tradicionals processons que no s’han pogut celebrar durant l’estat d’alarma.