#DIARIC ACTES Sant Julià i Santa Basilissa 2020

Sant Julià i Santa Basilissa 2020

by Diari Campos

Baixa’t el programa SANT JULIA i SANTA BASILISSA 2020

Aquest any l’Ajuntament de Campos ha preparat una programació cultural que durarà des de la revetlla de Sant Julià fins el diumenge 12. Amb el lema On sou Sant Julià i Santa Basilissa? es vol recuperar la il·lusió de la festa dels patrons de Campos que amb el temps ha quedat difuminada. L’artista campanera Maria Morell Oliver ha estat l’encarregada de dibuixar el cartell mural perquè “metafòricament” els campaners puguin trobar els seus patrons el dia de la seva Festa Major.

Els actes de Sant Julià i Santa Basilissa 2020 començaran dimecres, 8 de gener a vespre, amb la revetla dels patrons. Després de les Completes i el cant dels Goigs de Sant Julià, la Banda de Música interpretarà l’Himne de Campos i els cossiers de Campos dansaran els seus balls davant l’Ajuntament. Seguidament un passacarrer arribarà fins la Plaça de Can Pere Ignasi on hi ballaran els gegants i s’inaugurarà Càffaro, l’exposició de la vida i obra del primer fill il·lustre de Campos, el pintor Pere Càffaro Jaume.

El dia dels patrons, 9 de gener, se celebrarà com en temps d’antany la Missa Solemne a les 10h del matí per poder gaudir seguidament d’una Festa Major amb la música i l’imaginari campaner: els gegants, les bèsties de Ses Covetes, els caparrots, els óssos, els macolins, els xeremiers, les corals Sant Julià… L’horabaixa d’aquest dia de festa estarà amenitzada pel tradicional Concert de Sant Julià a càrrec de la Rondalla i la Coral de l’Associació de Persones Majors.

Divendres, en el marc de la cessió del fons gràfic de l’exposició “75 anys de bons dies” del Col·legi Fra Joan Ballester a l’Arxiu Municipal de Campos es durà a terme l’acte De l’Escola a l’Arxiu on es mostrarà el funcionament d’aquest departament municipal a la Sala Polivalent. També es presentarà el llibre Arèola de Damià Rotger. Serà a càrrec de Miquel Àngel Adrover Perelló al Local de l’Obra Cultural de Campos.

Dissabte matí Sant Julià Petit! serà una nova diada infantil que tindrà lloc a la Plaça de Can Pere Ignasi amb jocs de fusta, d’estratègia i coordinació, contes i dibuixos pel més petits. L’esbart de dimonis del Centre Cultural també animarà el mercat. Al capvespre, i com a novetat al nostre poble, s’ha preparat el primer cicle de memòria oral a càrrec de padrines i nétes, sogres i gendres, pares i fills, amigues i companys d’ofici. Tots fills i filles de Sant Julià que explicaran com era i com és Un hivern a Campos.

Diumenge a les 19h, com a fermall final, i per primera vegada a la història, l’òpera Tosca nostra de Giacomo Puccini arribarà a Campos de la mà de la companyia Diabolus in Mallorca. Les entrades es podran adquirir la mateixa setmana a l’Ajuntament de Campos amb un donatiu de 12€ a benefici del Convent. Aquesta activitat, que pertany al Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca, trasllada l’òpera estèticament a Mallorca i és una oportunitat única de gaudir d’un espectacle líric d’aquestes característiques dins el Convent de Sant Francesc de Paula.

Amb tots aquests actes que posen en relleu les tradicions, la memòria i la cultura del nostre poble l’Ajuntament anima a tots els campaners i campaneres a gaudir-ne d’una manera activa per fer de la vila de Campos una Festa Major!

Molts d’anys Sant Julià i Santa Basilissa!