#DIARIC COMERÇ Sant Jordi 2020

Sant Jordi 2020

by Diari Campos

Aquest any la festa del llibre ha gaudit de moltes novetats molt ben acollides entre els campaners. Des de l’Ajuntament s’ha impulsat per dia 23 d’abril una campanya per al petit comerç que ha servit a domicili els llibres i les roses tradicionals de la diada de Sant Jordi. Les papereries de Campos, Mar i Cel, Papereria Adrover, Ansa per Ansa i Cas Moset han servit casa per casa els llibres comanats i acompanyats per una rosa de les floristeries campaneres, Can Pellisseta Art Floral, SalMa Flors i Flor Romanial. (https://www.youtube.com/watch?v=fyrDf82LUCg&feature=emb_title).

S’ha convidat a 10 autors campaners a dedicar unes Paraules per Sant Jordi. L’acció ha anat apadrinada pel fill il·lustre de Campos, Dr. Joan Veny i Clar i protagonitzada per Miquel Àngel Adrover, Pep Toni Bauçà, Àngela Covas, Maria Escalas, Victòria Fullana, Julià Obrador, Joan Perelló, Joan Pomar i Olalla Pons. (https://www.camposunbonpla.com/paraules-per-sant-jordi/) Des de la Biblioteca, s’han preparat uns vídeos recopilatoris de recomanacions de llibres a càrrec d’usuaris des de casa. (https://www.camposunbonpla.com/lectures-a-ca-teva/).

El Sant Jordi Infantil s’ha dedicat a en Freu, el personatge de rondalla més popular de la vila, amb el conte descargable, el retallable i el video conte narrat per la seva autora, Xisca Riera. Des de la Biblioteca també s’ha presentat un taller de punts de llibre, la famosa hora del conte dels dijous i altres contacontes per gaudir en família. (https://www.camposunbonpla.com/sant-jordi-infantil/).

Com a proposta cultural d’interacció 2.0 s’ha proposat el Repte Sant Jordi consistent en crear una vídeo història amb els títols de llibres. Molts de campaners han aconseguit superar el repte de creació literària i se n’ha publicat una selecció de vint històries. (https://www.camposunbonpla.com/reptes-sant-jordi-aconseguits/). L’Ajuntament de Campos també ha volgut felicitar els campaners i campaneres superant el repte una vídeo història basada en els títols de la Col·lecció Local de la Biblioteca de Campos que s’ha narrat així: (https://youtu.be/ksB2F7fmFIM).