#DIARIC ACTES Sa Ràpita festeja les festes del Carme

Sa Ràpita festeja les festes del Carme

by Diari Campos

Aquest cap de setmana Sa Ràpita ha viscut les seves festes en honor a la Mare de Déu del Carme. Des del passat dijous s’han celebrat diferents actes que han posat en valor un any més la festivitat rapitera. A l’obertura de festes de divendres no hi han volgut faltar amb els seus balls i animació la colla de gegants de l’Ajuntament (es Vaquer i sa Collidora de Tàperes), els gegants de l’Associació Societat i Costums (es Trinxeter i Madò Coloma), els óssos de Pinyol Vermell, la colla de xeremiers de Campos, els macolins, n’Espireta i en Freu.

Enguany, el multitudinari sopar de pa amb oli servit per l’Ajuntament ha congregat a més d’un miler de veïnats a l’Avinguda Miramar i ha estat amenitzat amb una ballada popular amb la música en directe de l’Agrupació Brot de Taparera. Si parlam de bauxa i diversió, les dues verbenes rapiteres han anat a càrrec de les orquestres Aquarius, Latin Brass, el grup The wateques, els retornats Horris Kamoi i els Djs locals Leo i Rigo3 que han fet ballar de valent a tots els assistents. Aquest dissabte, cal destacar també l’exquisit recital de cant que s’ha dut a terme a l’Església de Santa Coloma a càrrec de la mezzosoprano Mercè Miró acompanyada pel pianista Pau Bernat amb clàssics com “Alfonsina y el mar” o “Granada”.  El gran castell de focs artificials que s’ha pogut disfrutar des de Na Voltora ha estat també un gran espectacle visual i festiu com a fermall d’or a la nit.

Finalment, aquest diumenge, des del Club Nàutic s’ha celebrat la Santa Missa en honor a la patrona de la mar i la seva processó marinera per la costa rapitera on hi han assistit autoritats locals, autonòmiques i nacionals. En un ambient d’estiu, les festes de Sa Ràpita s’han acomiadat un any més amb un concert d’havaneres on no hi han pogut faltar temes com “La Bella Lola”, “La barca perduda” o “La caña dulce”. L’actuació ha estat dirigida per la professora Margalida Tomàs i interpretat per la Rondalla “Sons des Pla” de l’Associació de Persones Majors de Campos. Les activitats infantils amb el Club d’Esplai Sa Vaca Roja, la XVI Volta en piragua i el torneig d’escacs de partides ràpides han acabat de farcir el programa d’aquestes festes 2019.

L’Ajuntament de Campos agraeix a totes les persones i entitats que han fet possible aquestes festes, especialment als serveis de brigada, seguretat i emergències. Així mateix, la Policia Local destaca sobretot el caràcter familiar que s’ha respirat aquests dies amb les famílies que han passejat per les casetes de fira i assistit a les diferents activitats programades. A més, celebra que no s’hagi hagut de lamentar danys i incidents greus relacionats amb les festes i que s’hagi detectat una baixada molt important en el tema botellot. El seny, la moderació i el respecte cívic han estat clau per gaudir d’aquestes festes del Carme.