#DIARIC FIRES I FESTES Resum de les Festes de la Mare de Déu del Carme 2020

Resum de les Festes de la Mare de Déu del Carme 2020

by Diari Campos

La Mare de Déu del Carme és la patrona de les festes de pobles i nuclis costaners com Sa Ràpita que es celebren al voltant del 16 de juliol. Aquest mateix dia començà el programa d’actes de les festes rapiteres transportant la Biblioteca de Campos a les pistes de tenis de Sa Ràpita. Amb l’activitat Conte i coixí que cada dijous s’organitza, el Senyor dels Contes va explicar rondalles de les Illes Balears: “El gegant des Vedrà” d’Eivissa, “El mestre Gelabert” de Menorca, “En Pere festejador” de Mallorca i la llegenda “El tresor” de Formentera.

Divendres, 17 de juliol, les pistes de tenis es convertiren en un teatre. Pometes Teatre presentà la comèdia de Miquel Fullana “Iguals… però diferents” amb l’autor també com a protagonista acompanyat per Toni Fullana, Pere Batle, Toni Coll, Maria Antònia Fullana, Joana Bujosa i Mónica Moreno i Margalida Vives.

Dissabte, 18 de juliol, es va dur a terme la XVII Volta en piragua a Sa Ràpita. Una activitat esportiva marinera que va agombolar una cinquantena de participants. La volta anà d’Es Mollet fins a Sa Colònia i tornar. Durant l’horabaixa, i com ja s’havia fet la setmana passada, es va jugar el torneig d’escacs “Memorial Víctimes del Coronavirus”.  El capvespre, la Banda de Música de Campos va omplir de música i alegria els carrers de Sa Ràpita amb una desfilada per l’Avinguda Miramar i el carrer Escorball. Una vegada arribada a les pistes de tenis, dirigida per Joan Laínez, oferiren un concert de marxes i pasdobles on es pogueren escoltar obres com “L’Entrà la Murta”, “Suspiros de España”, “El gato montés” o “Paquito el chocolatero”. Aquest any, Lumínica fou l’alternativa al gran castell de focs artificials. Un espectacle de música, llum i color que va recollir temes dels grups Alphaville, Txarango i La Casa Azul.

Diumenge, 19 de juliol, al carrer Calamar es varen jugar les partides ràpides per equips del Torneig d’escacs, organitzat un any més pel Club Foment d’Escacs de Campos. La Santa Missa en honor a la Mare de Déu del Carme es va celebrar a l’església de Santa Coloma i fou presidida pel rector de Campos, Mn. Francesc Munar. Com mana la tradició hi assistiren les autoritats. El fermall final de les festes el posà la Rondalla “Sons des Pla” de l’Associació de Persones Majors de Campos que oferiren un concert d’havaneres com “Mare vull ser pescador”, “El pastor i la mar” o “Cala d’Or”.

Per altra banda, la fira de l’Avinguda Miramar es va desenvolupar amb total normalitat incrementant les mesures de seguretat i responsabilitat per la situació actual. Els firaires i establiments de restauració pogueren reactivar la seva activitat econòmica i els veïnats i visitants de Sa Ràpita pogueren gaudir d’uns dies de lleure i esplai celebrats des del seny i el sentiment. MOLTS D’ANYS A TOTS!