#DIARIC CULTURA Randes, brodats i massetes: XVII trobada a Campos

Randes, brodats i massetes: XVII trobada a Campos

by Diari Campos

Aquest dissabte s’ha celebrat la XVII trobada de brodats, randes i massetes a Campos de l’Associació de brodats i randes de Balears. L’esdeveniment ha estat una unió dels grups de Bunyola, Fornalutx, Banyalbufar, Esporles, Felanitx, Reina Sofia, Antolina, Isabel Bacete, Anem, Centro Gallego, Sa Pobla i Campos, com amfitrions.

Les monitores campaneres al capdavant d’aquesta diada han estat Miquela Ballester (brodats) i Maria Valls (massetes) que han indicat que, malgrat sigui un art que s’està perdent per la manca de noves generacions, és un art amb molt de futur perquè de cada dia s’està evolucionant i reciclant amb resultats realment increibles com per exemple la bijuteria.

La gràcia d’aquestes jornades, que es duen a terme arreu de Mallorca i també a altres indrets d’Espanya, és que són unes reunions a l’aire lliure perquè la gent conegui de primera mà aquesta feina tan artesana que ja es treballava en temps medievals. Cada participant duu la seva pròpia feina i pot comentar-la amb els diferents punts de vista dels altres grups. Al carrer Pare Alzina, que és on s’ha realitzat la trobada i el dinar de companyonia corresponent, s’hi han vist veritables exemple d’artesania i creativitat. Tradició i futur en tota regla. 

En definitiva, una trobada que ha tornat resultar un èxit de convocatòria i d’organització, en el qual l’Ajuntament de Campos té l’orgull de col·laborar-hi any rere any.