#DIARIC ESPORTS Rafel Obrador Burguera, promesa campanera del futbol

Rafel Obrador Burguera, promesa campanera del futbol

by Diari Campos

El campaner Rafel Obrador està considerat el jugador nº 25 de la història del RCD Mallorca en anotar un gol en les diferents modalitats de la selecció espanyola. La satisfacció de tenir dins el nostre poble una jove promesa del futbol ens duu a convidar-lo a protagonitzar aquest espai. Ens trobam a l’Ajuntament de vespre. Els llums encesos de la façana esperen que en Rafel torni de Ciutat. A Palma és on estudia 4t d’ESO, a l’IES Centre Tecnificacio Esportiva Illes Balears, un institut per a esportistes d’alt rendiment vinculat al Poliesportiu Prínceps d’Espanya. Allà, entre setmana, viu amb una família d’acollida i ens confessa que enyora molt Campos, la família, els amics, ca seva i Son Vic.

Rafel Obrador Burguera (Campos, 2004), fill de Tomeu Obrador Perelló i Maria Pau Burguera Sampol, ha seguit l’estela esportiva paterna. No és d’estranyar que amb només 4 anys ja comenci amb els primers tocs de pilota i les més novelles genolleres a l’escoleta C.E Campos. En Rafel pertany al club campaner fins al 2n any de benjamí quan guanya el trofeu a millor jugador benjamí de Mallorca. No seria l’únic guardó que guanyaria (i que segurament encara està per guanyar) ja que, fixat pel RCD Mallorca, guanya el trofeu a millor jugador infantil. Del primer fitxatge del club mallorquí ja en fa sis temporades, que ha renovat enguany fins l’any 2024. Amb aquest color de sang vermella, tant vermella com la de Campos, també ha arribat a entrenar amb l’equip de primera divisió. A nivell nacional ha entrenat quatre vegades amb la selecció espanyola i ha jugat tres competicions internacionals vestint el número 21 de la camiseta, també vermella, que ell mateix ens mostra durant l’estona que compartim.

És pregunta obligada demanar-li perquè juga a futbol. La sinceritat i la naturalitat el fan respondre de manera senzilla: “Perquè m’agrada!”. El seu somni, arribar a 1a divisió i fer del futbol la seva professió. És conscient que l’esforç i el sacrifici seran el pa de cada dia en aquest joc considerat el rei dels esports. Amb tot això pensa que la família és un gran pilar dins aquest món. De son pare es queda amb els consells d’un esportista que va arribar a jugar a 2a divisió amb el RCD Mallorca i que fou el seu propi entrenador durant dos anys, i de sa mare alaba el seu suport incondicional en acompanyar-lo físicament i psicològicament durant tota la seva trajectòria. Subratlla que sense ells no hauria estat possible arribar fins allà on és ara. Seguint amb els referents, en Rafel tria a Lionel Messi com ídol i a Jordi Alba, com exemple a seguir.

En augurar-li un futur d’èxits i de fama, ens confessa que totes les enhorabones d’aquest darrer mes li han vingut molt de nou i que encara no hi està avesat. L’humilitat d’en Rafel, anys llum que la fama li pugi al cap, fa que entre bromes i rialles li posem el títol d’influencer de xarxes socials, ja que d’ençà que ha renovat pel RCD Mallorca ja ha sumat més de 1000 seguidors a Instagram. Encara que ell digui que només publiqui fotografies de futbol actualment té més de 3000 seguidors. De totes maneres descarta tenir cap recepta màgica per a l’èxit esportiu que no sigui menjar bé i descansar. Abans de jugar, escolta música. El grup Estopa i el reggaeton és allò que més el relaxa. Després, en jugar, desconnecta de tot i passa gust. Molt de gust d’estar al camp.

Els qui coneixen en Rafel com a lateral esquerre dirien que destaca per la seva velocitat. Els qui també el coneixen a casa i al carrer hi afegeixen la seva alegria, la sociabilitat i el bon cor. Ell, simplement es considera bon company, ja que estar dins un club com el RCD Mallorca li ha permès conviure amb la disciplina d’un equip i amb la pressió de voler millorar cada dia juntament amb els seus companys. Amb una rialla d’orella a orella, desitja que el nou any sigui una bona temporada i uns bons resultats a nivell personal i de club, encara que, abans d’acabar aquest any tan important per ell, hi haurà una oportunitat per veure’l en acció. El seu pròxim compromís és amb la selecció balear amb qui jugarà el campionat d’Espanya, els dies 27 i 29 desembre a Palma.

Des de l’Ajuntament de Campos brindam també pels seus èxits i per ser un exemple d’esport i joventut sana que ben segur que seguirà escrivint el nom de Campos a la gespa dels camps més importants del món. Enhorabona Rafel!