#DIARIC FIRES I FESTES Programa de les Festes de la Mare de Déu d’agost | Campos 2019

Programa de les Festes de la Mare de Déu d’agost | Campos 2019

by Diari Campos

Pitja aquí: PROGRAMA 2019 FMDA

La Mare de Déu d’agost ja és aquí! Aquestes festes d’estiu sempre ens treuen un somriure a la boca. Són les nostres festes, les festes populars, les festes del nostre passat, present i futur. Celebrades des de l’any 1615 i instaurades oficialment com a fira l’any 1911 pel batle Joan Alou Ballester. Enguany també recordam els 75 anys del nomenament del primer fill il·lustre de Campos, Pere Càffaro Jaume, el pintor Càffaro, dia 15 d’agost de 1944.

Han passat molts d’anys d’aquesta fita i les nostres festes han anat evolucionant fins a dia d’avui. Des de l’Ajuntament tenim la gran sort de poder comptar amb les associacions, els clubs i els grups d’amics amb qui podem compartir els actes del nostre programa de festes.

Aquest any el començarem amb el pregó d’en Miquel Vidal Barceló, en Miquel Beu, que ens portarà a una època de records d’antany amb la música, les festes i la bauxa d’un altre temps. I l’acabarem, com no pot ser d’altra manera, amb la missa solemne, el castell de focs i, com a novetat, amb el mercadet de gelats per rememorar quan els nostres padrins sortien aquest dia a la fresca per menjar un gelat amb una coqueta bamba d’aquelles que en aquell temps només valien quatre cèntims.

A l’any 2019 sembla que tot ha canviat, la vida és més cara, més intensa, més estressant. Però sempre ens quedarà la nostra festa major. Per això amics, sortiu a la festa, penjau les banderes, ballau a les verbenes, disfrutau amb responsabilitat i seny, però sobretot sentiu-vos ben orgullosos del nostre poble i de les seves tradicions!

Molts d’anys! Visca Campos!
Visquen les festes de la Mare de Déu d’agost!

Francisca Porquer Manresa
batlessa de Campos