#DIARIC FIRES I FESTES Programa de les Festes de la Mare de Déu d’agost 2020 | Sentim els paperins!

Programa de les Festes de la Mare de Déu d’agost 2020 | Sentim els paperins!

by Diari Campos

Pitjau aquí per descarregar el programa: PROGRAMA-FMDA2020

 

Campaners i campaneres,

Potser aquesta sigui la crida a la festa més difícil de la història, però potser sigui la més sentida. Enguany no és un any per tirar coets, però sí per celebrar que el poble és viu, que el món segueix girant i que la responsabilitat ens està unint més que mai.

Trobarem a faltar les verbenes, la pamboliada, les corregudes de joies i pollastres, l’ArtNit, el show Tu me sones, la Moonlight o el ReDistricte, actes multitudinaris més que inviables per poder-los celebrar en la situació actual. Però, així mateix, trobarem al nostre abast un programa senzill d’activitats que hem hagut de reinventar i que podrem gaudir des de la total llibertat, respectant sempre les mesures de seguretat vigents i sense oblidar la mascareta.

Perquè aquestes festes tenen un clar objectiu: la reactivació de l’economia local a través de l’oci i la cultura. Les fires i festes no són un caprici, ja que darrere la diversió i la bauxa, existeix tot un engranatge que fa que el motor econòmic i social d’un poble segueixi en marxa. És per això que des de l’Ajuntament hem organitzat un programa de festes que encara que sigui més auster i reduït hi podem trobar la mateixa essència de sempre. Com cada any també hem volgut comptar amb les associacions, agrupacions i clubs que hi participaran amb els seus actes culturals i esportius.

Són tants els sentiments que any rere any renovam per aquestes dates. La música, la calor, els amics, els colors…, cada un sent les festes de manera diferent. Tot i així, no aniria massa enfora si pensàs que hi ha un sentiment que compartim entre tots els campaners i campaneres: aquell sentiment de passar baix els paperins, aclucar els ulls i sentir el seu renovet. En aquestes festes responsables, i girant la mirada cap als darrers mesos, els nostres paperins blancs enguany cobraran un altre significat, movent-se -i banyant-se tal com mana la tradició- en homenatge als sanitaris que tant han vetllat per la nostra salut. I a casa, a aquells balcons i finestres on sortíem cada dia a les 20 h a aplaudir-los, aprofitem també per penjar-hi les banderes dels caparrots i omplir de festa cada racó del nostre poble.


Visca la Mare de Déu d’agost!
Visca Campos! Salut i pau!

Francisca Porquer Manresa
batlessa de Campos