#DIARIC EDUCACIÓ Noves passes per a la propera ampliació del Col·legi Fra Joan Ballester

Noves passes per a la propera ampliació del Col·legi Fra Joan Ballester

by Diari Campos

Ahir capvespre el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va visitar el Col·legi Fra Joan Ballester de Campos per tractar la viabilitat de la seva ampliació que es durà a terme al pati de l’antic Hospital o pati de la OJE ubicat al carrer del Pare Alzina. Aquest és un solar de 1015 m² de titularitat municipal del qual el Ple de la Corporació de l’Ajuntament de Campos ja va aprovar-ne el projecte per a la seva concessió administrativa per a l’ús privatiu el passat 30 d’abril de 2019. La batlessa de Campos, Francisca Porquer, el primer tinent de batle, Sebastià Sureda i la regidora d’Educació, Carmen Marín es varen reunir al mateix centre amb el bisbe i altres representants del Bisbat i de la Parròquia, l’equip directiu del Col·legi i membres de l’APA per fer una ruta pels espais i avançar i cooperar en aquest projecte que podria ser una realitat al setembre de l’any 2021.

El director titular del Col·legi, Andreu Mir, en representació de l’Equip Directiu va contextualitzar la situació preocupant d’un creixement continu d’alumnes matriculats “un 40% en 10 anys” que deriva en la idea de “fer créixer l’escola”, ja que de cara al proper curs “els espais disponibles no són suficients i alguns dels actuals estan en condicions bastant millorables” incidint també en que “hi ha una necessitat  a curt termini d’avançar en el projecte”. Per això, el bisbe de Mallorca va donar ahir mateix el sus al projecte indicant que “en el temps que correm, atrevir-se a donar aquesta passa val coratge” però que “val la pena solidaritzar-se i cooperar junts si el fi és l’educació dels infants”. Va explicar que actualment el col·legi campaner “és una prioritat” i que “és l’hora de començar ja tots els tràmits administratius” i “sensibilitzar les famílies donant visibilitat” a un projecte ”auster però essencial”. L’Ecònom, Miquel Noguera, va anunciar que ja s’ha trobat la manera de finançar aquest projecte “a partir de diferents institucions eclesiàstiques que s’ho han pres amb molta il·lusió” considerant que la situació de Campos és “un tema urgent i prioritari per a la Diòcesi”. El vicari d’Educació, Miquel Gual, va subratllar que l’ampliació del centre “sempre serà un bé per Campos amb la necessitat de que tothom hi pugui aportar”.

La batlessa de Campos va agrair a la Diòcesi que “Campos sigui la seva prioritat, ja que amb el creixement demogràfic i la demora de l’Escola Nova per part de la Conselleria d’Educació, el municipi hauria d’oferir uns serveis bàsics educatius que no disposa en aquests moments” i per això, espera que “davant la urgència i necessitat del poble, qualsevol persona independentment de la seva ideologia també vegi amb bons ulls aquesta solució”. El primer tinent de batle va coincidir amb el bisbe que aquest projecte “també s’ha d’agafar com una oportunitat de creació de llocs d’ocupació, que poden ajudar a famílies a minvar els efectes de la crisi econòmica, ja que s’hauran de menester picapedrers, fusters, pintors, ferrers…”. La regidora d’Educació també va valorar positivament “la necessitat d’aquesta obra que els docents van reivindicant des de fa anys perquè palpen la realitat dia a dia i ho transmeten a la institució” i és per això que “l’Ajuntament vol donar suport al 100% en tot allò que pugui ser de la seva competència”.

Per la seva part, el director de la Fundació de Col·legis Diocesans, Julián Villar, va incidir en que estan “entestats en donar aquest salt pel bé de la societat campanera” i que “a més de pedres guapes, el projecte també va lligat a una pedagogia innovadora pròpia dels col·legis d’inspiració catòlica”. El rector de Campos, Francesc Munar, va agrair “la bona sinergia i la col·laboració de tots els registres per no perdre les arrels del centre” i va garantir que “la Parròquia ha acompanyat l’ensenyança generació rera generació”. Per acabar, Fàtima Lladó, en representació de l’APA va manifestar en nom de les famílies “la sempenta important que suposa aquesta bona notícia” reiterant “el compromís de les famílies a donar suport al projecte”.

L’Ajuntament de Campos i la comunitat educativa celebra que amb l’ampliació del Col·legi Fra Joan Ballester per part del Bisbat (que ja es pot visualitzar el nou projecte  a través d’aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=XU0gpFqG6Ak&feature=emb_logo) i amb la construcció de l’Escola Nova per part de la Conselleria d’Educació, poder començar el curs 2021 en condicions serà a la fi una satisfacció per a totes les famílies, docents i professionals de l’educació campanera.