#DIARIC CULTURA Maria Puigserver donarà el toc d’inici a la festa de Santa Cecília 2019

Maria Puigserver donarà el toc d’inici a la festa de Santa Cecília 2019

by Diari Campos

Com cada 22 de novembre, els músics campaners celebren la festivitat de Santa Cecília. Com a novetat d’enguany l’Ajuntament de Campos ha instaurat el Toc d’inici per donar el sus als diferents concerts que es duran a terme durant el cap de setmana. Per primera vegada, la professora Maria Puigserver serà l’encarregada de començar el foc musical després de la missa cantada per les Corals Sant Julià en honor a la patrona celebrada a les 19.30h al Convent de Sant Francesc de Paula.

Maria Puigserver Torres (Campos, 1976) és diplomada en magisteri especialista en educació musical i llicenciada en l’especialitat de saxòfon. Ha estat membre en formacions musicals diverses com el Joch de ministrils del Consell de Mallorca o el grup musical Katau, entre d’altres. Ha dirigit la Banda de Música de Campos durant 7 anys i n’ha format part des de la infantesa. Dedicada a la docència des de fa 23 anys, ha treballat a centres com el col.legi Fra Joan Ballester, a les escoles de música de Capdepera, Porreres i Campos, de la qual en va ser directora, al Conservatori professional de música i dansa de Mallorca, i des de fa 16 anys treballa al Conservatori i escola de música de Manacor.

Aquest toc d’inici que se celebrarà al mateix Convent a les 20h del capvespre estarà carregat de sorpreses i com diu la mateixa pregonera “és un honor poder encetar aquesta tradició dins Campos per acompanyar els qui celebren la patrona de la música”. Seguidament, la Coral Sant Julià i la Coral Infantil Sant Julià oferiran el seu concert baix la batuta de Magdalena Rigo i acompanyades per Inès Mas al piano.

L’endemà, dissabte 23, dins els actes contra la violència de gènere, l’Associació de Dones Campaneres ha organitzat a les 11h del matí la lectura d’un manifest que quedarà amenitzat pel recital Valentes Dones a càrrec de la montuïrera Marga Pocoví, la santanyinera Ana Belén García i l’artanenc Biel Tous.

El mateix horabaixa, a les 19’15h, l’Església de Sa Ràpita acollirà el concert Música de Tardor de l’Orquestra de Cambra de Campos dirigida per Gisela Raum a cavall d’arranjaments de Buster Flood. Aquest mateix concert es repetirà el proper dissabte 30 de novembre a les 11h al Convent de Sant Francesc de Paula.

Finalment, la Banda de Música de Campos i la Banda Jove d’Arts i Sons, dirigides per Joan Laínez i Antònia Rosselló, posaran el fermall musical final. En aquest mateix acte, al Convent a les 20.30h, també s’entregaran els diplomes de Grau Elemental als alumnes de l’Escola de Música i es presentarà l’Arxiu Musical de Mestre Gaspar Melero que la Família Miró García-Barros va cedir a l’Ajuntament de Campos.