#DIARIC ACTES Les coronetes de Sant Julià i Santa Basilissa endolciran la Festa dels patrons de Campos

Les coronetes de Sant Julià i Santa Basilissa endolciran la Festa dels patrons de Campos

by Diari Campos

Il·luminats encara per la llum de Nadal, el proper 9 de gener, els campaners celebrarem la festa de Sant Julià i Santa Basilissa, qui els nostres avantpassats amb molta devoció anomenaven nostrons Patrons. 

Del 8 al 16 de gener…

Enguany la dolçor dels torrons i les neules nadalenques donaran pas a les noves coronetes de Sant Julià i Santa Basilissa basades en les tradicionals coques de quema, un dels dolços més estimats dels forns de la vila. La seva senzillesa i delicadesa al paladar, talment com si fossin tovades al Cel, transporten els campaners a un dels més deliciosos plaers gastronòmics. Del 8 al 16 de gener, els forns de Campos serviran les coques de crema de tota la vida ornamentades amb una palma de xocolata, símbol del martiri de sant Julià. Una nova tradició per donar valor a aquest producte tan nostrat en la festa major del nostre poble.

Dissabte, 8 de gener…

El dissabte de la festa s’encetarà a les 10h del matí a la Plaça Major amb una mostra de ball mallorquí amb les alumnes de l’Escola de Música Municipal de Campos. A partir de les 11h seguirà un passacarrer animat pel grup musical de swing i jazz Wacky Tobacco pel mercat habitual dels dissabtes. A les 18h de l’horabaixa un teatre familiar durà la màgia al Teatre Escènic de Campos amb l’obra musical Tina, la bruixa Fina (ja es poden adquirir les entrades a la web www.teatreescenic.com. Com és tradició, a les 20h del vespre l’Església Parroquial de Sant Julià acollirà les Completes dels Sants Màrtirs, amb la pregària de vespres de la Litúrgia de les Hores i el cant dels Goigs dels sants màrtirs Julià i Basilissa, que enguany s’han complit els 160 anys de la nova versió dels goigs amb lletra del missèr Jaume Antoni Prohens i música de Mn. Miquel Tortell. “De Campos noble Patró, gloriós sant Julià…”

Diumenge, 9 de gener…

Com s’ha fet els darrers anys, la Missa Solemne en honor a Sant Julià i Santa Basilissa se celebrarà a les 10h del matí. Presidirà i predicarà Mons. Antoni Burguera i hi cantaran la Coral Sant Julià i la Coral Infantil Sant Julià. Seguidament, un passacarrer amb la Banda de Música de Campos durà l’esperit festiu pels carrers Major, Plaça, Creu, fins a la plaça de sa Creu i tornada fins a la Plaça Major. Davant la Sala hi haurà la plantada dels gegants de Campos, es vaquer i sa collidora de tàperes, i els gegants de l’Associació Societat i Costums, es trinxater i madò Coloma. La Banda de Música i les corals interpretaran l’Himne de Campos i els xeremiers de Campos, els óssos de l’Agrupació de Pinyol Vermell i els caparrots de Campos acabaran d’animar la festa major. A les 12h, l’esplanada des Convent serà l’escenari del concert de comèdia-teatral Trossets de Broadway que recullirà totes aquelles cançons emblemàtiques dels musicals ambientats en el cinema dels anys 40 i 50. Una al·legoria a quan els joves de Campos d’aquell temps realitzaven el popular passeig pel carrer principal després d’haver assistit a les sessions de cinema que s’organitzaven al nostre poble.

A les 18h de l’horabaixa de diumenge es durà a terme a la sala de conferències de l’Edifici Polivalent la projecció de la pel·lícula documental de Gabriel Más Més enllà de l’asfalt sobre el viatge de l’Associació Campos Solidari a la República Dominicana l’any 2008. Per acabar la festa, a les 19.30h les arcades de l’Ajuntament de Campos il·luminaran el Ball dels cossiers en el seu 10è aniversari amb també un agraïment als primers balladors i sonadors.

Molts d’anys, Campos!
Visca Sant Julià i Santa Basilissa!

Consulta aquí el PROGRAMA D’ACTES SANT JULIÀ I SANTA BASILISSA 2022!