#DIARIC CULTURA L’auditòrium acull l’exposició “Esquelets d’espines” de Xus

L’auditòrium acull l’exposició “Esquelets d’espines” de Xus

by Diari Campos

Aquest divendres s’ha inaugurat l’exposició Esquelets d’espines de l’artista Xus, la campanera Maria Jesús Mas Vidal. L’Auditòrium ha estat el lloc escollit per exposar aquest homenatge als refugiats en benefici a la ONG Open Arms. Un exemple més de com la solidaritat i l’art s’han donat la mà.

La base específica d’aquest projecte és la crisi dels refugiats ja que “en un any més de 50.000 persones poden intentar creuar el mar Mediterrani, molt més de 3000 no ho aconseguiran”. La galeria de quadres pretén fer més visible aquest problema mundial i augmentar la informació o l’interès pel tema. El títol de l’obra pictòrica Esquelets d’espines es “basa en el dolor que senten”. La mostra d’art plàstic es complementa amb un impactant audiovisual projectat que, a nivell informatiu, evoca la situació que està patint el món en aquest sentit. L’exposició romandrà oberta els dissabtes 21 i 28, d’11h a 13.30h i els diumenges 22 i 29 de 18h a 20h.

No és la primera vegada que Xus exposa  a l’Auditòrium de Campos, ja que al desembre de 2008 ho feu amb l’obra “Cruïlles al vol” i al 2007 en una Col·lectiva en Homenatge a Damià Huguet. Individualment també ha exposat al Kbi digital de Bilbao, Casa de Cultura Ses Cases Noves de Santanyí, Es Bocí de Campos, Molí d’en Xina d’Algaida i a l’Auditòrium de Campos. Paral·lelament també ha participat en exposicions col·lectives al Picasso de Girona, castell de Montesquiu, La Misericòrdia de Palma, Molí d’en Xina d’Algaida, l’Escorxador de Porreres, la nitxdel’art de Felanitx i a l’Auditòrium de Campos. En els dos darrers anys ha estat seleccionada a la I i II Bienal Mini Print “El Mar y los Faros” del Centro de Arte Cabo Mayor de Santander i a la mostra internacional i multidisciplinar d’art contemporani de la Diputació de Barcelona al Castell de Montesquieu, La Cabaña.