#DIARIC CULTURA L’Ajuntament de Campos coprodueix GUARET, un espectacle biogràfic amb poesia de Damià Huguet.

L’Ajuntament de Campos coprodueix GUARET, un espectacle biogràfic amb poesia de Damià Huguet.

by Diari Campos

Els propers 6 i 7 d’agost a les 21.30h, Ca sa mestra Majora (Plaça Can Pere Ignasi, 10) s’obrirà de nou per acollir la nova producció de Colectivo Banana Ros, GUARET, un espectacle a la recerca d’una identitat desitjada, inspirat en la biografia del protagonista i l’obra de Damià Huguet. Les entrades es vendran al Casal de Can Pere Ignasi els dies 31 de juliol i 1 i 5 d’agost.

L’equip artístic de l’obra està format pel director Jose Martret i la dramaturga Joana Castell qui interpreta l’obra juntament amb Pedro Mas. L’espai Visual corre a càrrec de Pascal Proteau, l’Espai Sonor, de Mon Joan Tiquat, la il·luminació, de Jenny Vila i les fotografies de Sandrine Pensa i Pascal Proteau. Pedro Mas i Jenny Vila també se’n fan càrrec de la producció executiva. L’obra està coproduïda per l’Ajuntament de Campos amb la col·laboració del Teatre Principal i Dalt Tauró.

 Pedro Mas, de qui prové la idea original, troba en el mirall de la poesia de Damià Huguet, el reflex de la mallorquinitat que el seu propi pare no li va saber transmetre. L’espectacle explora en primera persona la sensació del desarrelament cultural d’algú que sent nascut a Mallorca, de mare castellana i pare mallorquí, arriba a la maduresa amb el ne­guit de sentir que no pertany enlloc. Un desarrelament propiciat pels canvis de la Mallorca actual, la transformació del medi rural, la pèrdua d’autenticitat cultural davant la globalització, i fenòmens com el turisme de masses. Un fort desig de construir les pròpies arrels de la mà de l’obra literària i poètica de Damià Huguet.

Però GUARET, també és una reflexió entorn de la transmissió de pares a fills de la identitat per­sonal, d’un marc referencial que ens guia davant les adversitats de la vida i que desapareix amb la mort del pare de l’actor, col·locant-lo en una mena de buidor, de sensació d’orfandat. Talment com el guaret, on només veim una terra erma, però que en el fons és el punt de partida necessa­ri per donar fruit a una nova vida, a una nova identitat plena.