#DIARIC CULTURA La música i la pintura inicien les festes de Sa Ràpita

La música i la pintura inicien les festes de Sa Ràpita

by Diari Campos

Sa Ràpita ha donat el sus a les seves festes en honor a la Mare de Déu del Carme des de la seva vessant més cultural. A les 19h s’ha inaugurat l’exposició de pintores associades al Cercle de les Belles Arts, baix la presidència de Gaspar Sabater, a l’emblemàtica possessió de Son Catlar Vell, ubicada entre el torrent i Son Catlar Nou. I a les 20.30h s’ha dut a terme el passacarrer musical i el concert “De marxes i pasdobles” a càrrec de la Banda de Música de Campos per l’Avinguda Miramar i les pistes de tennis respectivament.

Exposició

La pintura fresca, la il·lusió i la superació de les artistes i la sensació innovadora i colorística de les seves teles reveladores han estat el resultat d’un any de treball artístic i la pròpia superació. Pintures amb un caràcter propi, avançat i audaç pròpies de l’avantguarda artística que respira el canvi de segle. Mallorca, amb els seus paisatges i artistes, percep l’ona renovadora que s’està expandint per altres països. Aquests olis amb arpa i encert són una evocació a la fantasia del record.

Les obres de Pilar G., Pilar C., Rossi C., Estrella B., Salomé, Juana S., Pilar H., Xon P. i Soledad J.V. estaran exposades a les Cases de Son Catlar Vell, els dia 19, 20 i 21 de juliol de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

Concert

La Banda de Música de Campos ha posat la banda sonora a l’inici de les festes de Sa Ràpita amb el seu popular passacarrer per l’Avinguda Miramar i el carrer de s’Escorball fins arribar al lloc del concert, a les pistes de tennis annexades a l’Església de Santa Coloma. Les marxes seleccionades per aquesta passejada musical han estat “Los Educandos” i “Esperanza de Pureza”.

El concert, dirigit per Joan Laínez Gualda, ha estat compost per onze peces a ritme de marxes i pasdobles com bé s’havia anunciat al programa de festes. La banda campanera ha encetat el seu repertori amb una marxa dedicada a la Mare de Déu del Carme titulada “Encarnación Coronada” seguit del pasdoble valencià “L’Entrá de la Murta”, “Palmas al Mayoral”, “Paco Alcalde”, “Tercio de Quites” i el pasdoble dedicat al poble veïnat de “Santanyí”. Totes les peces han estat executades amb la gran qualitat sonora pròpia de la banda.

Una vegada més ha estat destacable la sensibilitat musical a l’hora d’escollir el seu repertori que ha triomfat amb una cloenda apoteòsica a cavall de les interpretacions magistrals de clàssics com “Suspiros de España”, “El Gato Montés”, “Ateneo Musical” o “Paquito el Chocolatero”. El director ha ressaltat el gran plaer que suposa gaudir d’aquesta vetllada rapitera per la quantitat de públic assistent. El pròxim concert de la Banda Musical serà dins el marc de les Festes de la Mare de Déu d’agost de Campos.