#DIARIC ACTES La Festa de Santa Cecília. Reportatge 2019

La Festa de Santa Cecília. Reportatge 2019

by Diari Campos

Aquest cap de setmana el poble de Campos ha reviscut la Festa de Santa Cecília amb una programació que ha posat en valor la música campanera. El capvespre de divendres, 22 de novembre, Mn. Francesc Munar, rector de Campos, ha presidit la missa en honor a la patrona de la música on hi han cantat la Coral Sant Julià i la Coral Infantil Sant Julià. Seguidament, la professora de música, Maria Puigserver Torres, ha estat l’encarregada de posar el Toc d’inici a la festa, un acte que s’ha celebrat per primera vegada i que en paraules de la batlessa, Francisca Porquer, s’ha volgut instaurar “per tal de començar d’una manera especial tot el seguici de concerts d’aquests dies” que es celebren gràcies a diferents “agrupacions campaneres que setmana rere setmana gaudeixen de la música als seus assajos per tal que en dies puntuals en pugui gaudir tot el poble”.

La pregonera ha emocionat a tot el públic del Convent de Sant Francesc de Paula amb unes lletres molt personals que subtitulaven que “si bé la medicina és la cura de les malalties, la música és la teràpia curativa que en un moment donat ens pot aliviar a tots i convertir els moments difícils en moments per a recordar”. Durant el parlament s’han pogut escoltar melodies com “Quizás, quizás” o una peça composta a partir del so d’una màquina de quimioteràpia. Abans d’interpretat el tema “Vestida de nit” al piano, i acompanyada per Antònia Puigserver al baix, Miquel Nigorra a la guitarra i Toni Nadal a la flauta travessera, ha volgut recordat que es tingui present que “la música pot ajudar a superar les dificultats que presenti la vida”. En finalitzar l’acte, l’Ajuntament ha volgut obsequiar a Maria Puigserver amb una rosa eterna, símbol de la música immortal.

A continuació la Coral Sant Julià i la Coral Infantil Sant Julià han oferit el seu concert amb peces com “La dama de Mallorca”, “Només tu”, “Solo pienso en ti” o “La puerta violeta”. La formació parroquial ha retut emotius homenatges a Miquel Adrover Ginard, en felicitació pels seus 90 anys, a Magdalena Rigo Sbert, en agraïment als seus 40 anys com a directora i, a títol pòstum, a Inès Vadell Alcover per la seva estreta col·laboració amb l’entitat musical.

L’endemà, dissabte 23 de novembre, a les 11h del matí també s’ha celebrat un concert de rebuig contra la violència de gènere. El recital organitzat per l’Associació Dones Campaneres, també dins el marc del 25N, ha estat anomenat “Valentes Dones” i ha estat compost per un exquisit repertori a càrrec de Marga Pocoví, Biel Tous i Ana Belén García. S’han escoltat cançons com “Paraules d’amor”, “María se bebe las calles”, “Benditas feridas” o “The best” que ha fet aixecar a tot el públic assistent.

L’horabaixa Santa Cecília també ha arribat a l’Església de Santa Coloma de Sa Ràpita amb el concert “Música de Tardor” de l’Orquestra de Cambra de Campos dirigida per Gisela Raum. S’han interpretat diverses peces com “El Cóndor pasa”, “Vou-veri-vou” o “Folksongs of the British Isles” arranjades per Buster Flood. Aquest concert es repetirà el proper dissabte, 30 de novembre, a les 12h al Convent.

El vespre, al mateix Convent, la directora de l’Escola de Música, Mònica Garcia i la batlessa de Campos han atorgat els certificats d’ensenyament elemental de Música a Jerònia Bauzà Gomis (Clarinet), Carme Burguera Mas (Saxòfon), Caterina Qiumei Hermoso Vanrell (Guitarra), Maria Bonaventura Mascaró Vanrell (Piano), Maria Ollers Vives (Guitarra), Joan Puigserver Mas (Piano) i Francisco Vicens Puig (Piano).

Seguidament la Banda Jove d’Arts i Sons, dirigida per Antònia Rosselló ha interpretat “Bandíssimo”, “Hèrcules” i “Do, Re, Mi”. Per la seva banda, i mai més ben dit, la Banda de Música de Campos, dirigida per Joan Laínez ha omplit el concert a partir de partitures com “El príncep d’Egipte”, “Oregon” o “Cant a la Serra”. Com a intermig les dues formacions també han fet sonar els seus instruments en conjunt amb l’himne de la pau dels anys 70, “Imagine” de John Lennon. Un fermall musical ideal per aquest Santa Cecília 2019.

*Fotografies cortesia de Guillem Moranta i Andreu Galmés