#DIARIC ESPORTS La cursa “8 i mig” corr la seva cinquena edició

La cursa “8 i mig” corr la seva cinquena edició

by Diari Campos

Aquest diumenge, 26 de gener, Campos s’ha convertit una altra vegada en la pista d’atletisme de la cursa “8 i mig”. Aquesta iniciativa neix l’any 2016 a partir d’una proposta de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Campos a la Secció d’Atletisme del Club Esportiu Campos. El delegat, Sebastià Hisado, recorda que el nom de la cursa fa referència als vuit quilòmetres i mig del circuit. Des de fa 5 anys, la data sempre ronda la festivitat de Sant Blai, segon patró de Campos, celebrant-se així el darrer diumenge de gener. El recorregut parteix de la Plaça Major fins arribar a la creu de sa Parada i des d’allà, es corre el camí de Ses Comunes passant per Son Pesca i Son Nofret i tornant altra vegada a la Plaça Major.

Actualment aquesta cursa de nivell mig és una prova consolidada de les més populars dins l’illa on hi participen uns 200/300 atletes. Les categories són Junior -de 16 a 20 anys-, Senior -de 21 a 39- , M40, M50 (masculí i femení) i M60 i M70 (només masculí). És un esdeveniment programat dins el campionat de curses i forma part de l’agenda d’Elitechip, l’empresa que també porta el cronometratge de la cursa. Aquesta cursa també compta amb la col·laboració d’un grapat d’sponsors locals, la protecció civil i el patrocini de l’Ajuntament de Campos.

El primer any, la cursa es dedica a la memòria de les víctimes dels accidents de tràfic i a partir d’aquí la cursa també es converteix en solidària ja que la recaptació es destina a una associació o projecte benèfic de Campos. En finalitzar la cursa i l’entrega de trofeus és costum fer també un reconeixement a atletes per la seva trajectòria esportiva o per qualque mèrit anual.

L’organització corre, i mai més ben dit, a càrrec de la Secció d’Atletisme del Club Esportiu Campos i del grup d’entrenament “Hay que atacar” que entrenen dos pics per setmana, els dilluns i dimecres. És un grup basat en l’amistat que subsisteix lluny de ser un club competitiu. Entenen l’atletisme com un hobby esportiu. En formen part de l’organització Fina Hisado (entrenadora), Sebastià Hisado (delegat), Cefi Garcia, Miquel Roig, Miquel Adrover, Xisco Fiol, Margalida Oliver, Francisca Salom, Antònia Ginard, Maria Rigo, Paco Blasco, Mateu Nicolau, Bladi Garcia, Oliver Romero, Jaume Nicolau i Mateu Mascaró.