#DIARIC BATLIA Francisca Porquer: “Vull ser per a tots vosaltres una batlessa campanera!”

Francisca Porquer: “Vull ser per a tots vosaltres una batlessa campanera!”

by Diari Campos

Regidors, amics, família, campaners, bon dia!

Avui és un dia molt especial per jo i, com a batlessa de Campos, vull que les meves primeres paraules siguin d’agraïment al nostre poble, perquè sense la seva veu, aquests 17 regidors no hi seríem. Per tant, gràcies Campos, per sortir fa unes setmanes a votar i decidir lliurement i anònimament quin ajuntament volíeu que vos representàs.

Avui, dissabte 15 de juny de 2019, s’escriu un nou capítol a tots els ajuntaments d’Espanya. Avui, Campos té la primera batlessa de la seva història. I com podeu suposar i entendre no puc estar més orgullosa d’aquest honor. Un honor conjunt amb tots els regidors a qui avui vos deman que tenguem ben clar que això no és un passatemps, que avui som nomenats regidors per fer feina, per estar al servei del nostre poble i per defensar els interessos de tots els campaners per damunt de tot. Vos dic això perquè els nostres veïnats ens han donat la seva confiança i no els podem decepcionar, perquè avui tots noltros ens devem a ells!

Ho he dit altres vegades: jo, quan era petita, pensava que un batle havia de ser una persona rica, amb poder, autoritària, que era un càrrec inaccessible, i a més a més, que havia de ser un home. Jo que sempre he estat de casa humil i que a més a més som dona, no ho tenia massa bé per ser batlessa… Però aquest pensament me duu a contrastar-lo també amb unes paraules que la meva padrina Francisca, per qui tenc l’orgull de fer el nom, sempre me deia, que arribaria tan enfora com volgués.

I aquí som. Al capdavant del meu poble on he nascut, on he crescut. Som aquí per l’educació dels meus pares, dels meus padrins. Som aquí per quan amb la meva germana jugàvem a ser grans, per quan amb els meus amics hem rigut, plorat i hem fet poble, per quan m’he sentit tan ben acompanyada en aquesta nova aventura pel meu home, en Biel. De tot cor, moltes gràcies a tots vosaltres per fer-me qui som!

Perquè tenc ben clar que seguiré sent qui som. Sa política no me canviarà com a persona, perquè som les persones que hem de canviar la política i fer-la més atractiva als ulls de tots els ciutadans. Perquè per jo, ser batlessa o regidor d’un poble no és una cadira, és donar-ho tot pel poble!

Tampoc no seria aquí sense la família del Partit Popular. Gràcies per pensar en jo! Gràcies a la nostra llista, a la junta local i a les noves generacions del Partit Popular de Campos! A tots els que amb tanta il·lusió i dedicació heu fet que el nostre projecte avui sigui el projecte triat per Campos durant aquesta legislatura. I si el nostre partit ha aconseguit arribar fins aquí, és per la seva constància i també per la feina ben feta durant aquests darrers quatre anys per l’equip de govern encapçalat pel batle Sebastià Sagreras Ballester.

Ens ho diu la gent pel carrer. No som aquí perquè si. Avui som aquí per la feina, pel projecte, per les persones, per la campanya neta, per no ficar-nos amb ningú i per voler allò que és millor pel nostre poble. Jo els dic que això tampoc no hagués estat possible sense un bon equip. I avui torn a tenir la sort que una representació popular m’acompanyi aquí com a regidors. Un equip de govern que sé ben cert que no vos fallarà. Cada un dins la seva àrea té una preparació, una experiència, una il·lusió i un projecte per a desenvolupar durant aquests quatre anys. Moltes gràcies per la feina feta i per tota la que sé que fareu!

També m’agradaria molt mantenir una bona relació amb els partits de l’oposició, SEMPRE amb seny, moderació i sentit comú. Saber escoltar i poder discutir temes per millorar el nostre poble ha de ser el nostre full de ruta. Perquè sabem, i s’ha acabat de demostrar en campanya, que la gent vol les coses clares, no vol ni bregues, ni rivalitats, ni crítiques destructives. La gent vol un consistori de consens. Per això governarem de manera neta, sense entrar en comfrontaments, ni desavinències personals. I tenc molt clar, que com a persones humanes que som, ens podrem equivocar i que les crítiques constructives ens ajudaran a rectificar. Però allò que no toleraré de cap manera com a batlessa seran les crítiques i desqualificacions personals a ningú d’aquesta casa per qualsevol mitjà. El respecte ha de ser el fil conductor de tota l’acció política i representativa d’aquest Ajuntament.

Tenc la sort de conèixer aquest Ajuntament, des de fa 20 anys hi forma part. Per això, vull donar també les gràcies als meus companys de feina, als col·lectius de treballadors que fan possible el bon funcionament d’aquesta administració. Com a funcionària, i ara ja com a batlessa, m’agradaria poder acostar aquesta institució a cada un dels campaners per mostrar que un ajuntament no és només una administració per anar-hi amb problemes i queixes. Tenc l’esperança de que junts: regidors, funcionaris i veïnats sabrem alçar-nos amb allò que és positiu de Campos. Seguir endavant, fer pinya, fer de Campos un poble més unit. I sobretot, arribar a acords pel bé comú amb totes les ideologies i fer que qualsevol persona pugui viure lliurement sense estar etiquetada per un color polític.

Jo seré la batlessa de tots. Sempre he sentit a dir que ser batle del teu poble és l’honor més gran que una persona pugui experimentar. Però crec que aquest honor ha de ser doble sabent que tens el suport d’un partit, d’una família i d’uns amics de indistinta ideologia.

Pels qui me coneixíeu d’abans, seguiré sent na Xisca Porquer, sa mateixa de sempre, ja sabeu com som, ca nostra és ca vostra… però pels qui encara ens hem de conèixer, vos vull dir que el despatx de la batlessa i de la sala de regidors també seran 100% vostres. A partir de dilluns vendrà la feina, intentarem fer-ho el millor possible. Seguirem millorant. Innovarem. Serem creatius. No vos volem defraudar!

Després de tots aquests mesos he arribat a la conclusió que la batlia és una responsabilitat i un repte i l’únic privilegi que he de tenir com a batlessa és poder representar i defensar Campos a tots els nivells.

Molts sabeu que sempre he volgut fer poble, i avui només vos puc dir que me sent una més entre vosaltres. Vull ser una batlessa a peu de carrer, vull estar a la mateixa altura que tots. Amb proximitat i humilitat, així com me varen ensenyar a ca nostra. Vull ser per a tots vosaltres una batlessa campanera!

Moltes gràcies, molts d’anys i visca CAMPOS!!!

 

Francisca Porquer Manresa, batlessa de Campos.
(Discurs d’investidura a dia 15 de juny de 2019)