#DIARIC FIRES I FESTES Fira d’octubre de Campos – Programació FOC 2021

Fira d’octubre de Campos – Programació FOC 2021

by Diari Campos

Enguany tendrem Fira!!!  PITJA PER DESCARREGAR-TE LA PROGRAMACIÓ DE LA FIRA D’OCTUBRE 2021

Entorn de la Festivitat de les Verges els nostres avantpassats campaners esperaven la Fira d’octubre per poder firar tots els ormejos i espècies per les matances que celebrarien durant la tardor i l’hivern. És així com neix el caràcter matancer de la nostra fira que tornarà a omplir els carrers de Campos de moviment i alegria, però enguany més que mai també de responsabilitat. A més, així com s’ha fet durant la darrera dècada, es podrà gaudir de tota una oferta de berenars de frit i de menús gastronòmics que es podran consumir als locals i també endur-se’n a casa.

Tal com marca la tradició, la nostra Fira és el primer dijous de la segona quinzena d’octubre, per tant, la Fira 2021 se celebrarà dia 21 d’octubre i el Firó, dia 22.  No debades a partir d’aquest cap de setmana (16 i 17) ja es podran trobar actes de tot tipus que complementaran de manera cultural, social i esportiva la nostra Fira. Aquest dissabte hi haurà un Mercadet a Ca ses Monges (de 9.30h a 13h), el Concert d’orgue amb Klaus Stehling al Convent (12h) i diumenge, la Pujada solidària de Campos a Sant Salvador a peu amb l’Associació Campos Solidari (7h).

La setmana de la Fira començarà amb tot un seguit d’activitats literàries com és la presentació del llibre Els topònims de la costa de Campos de Cosme Aguiló. (Dimarts 19 a les 19h), el club de lectura Todo bajo el cielo (Dimarts 19 a les 20h) i l’hora del conte The three little pigs (Dimecres 20 a les 16.30h). Aquest mateix dimecres s’inaugurarà l’exposició de l’Asociación Museo Aeronáutico Illes Balears (AMAIB) Nuestros cielos, nuestra historia (20h) i es presentarà una nova oferta del ja tradicional Teatre de Barra (21h) amb títols com Enfits, Bar Mirror i Sherlock y el caso del asesino del cuadrado.

Dijous, 21 d’octubre serà el dia de la FIRA. En el recorregut del carrer principal on s’hi trobaran tots els firers s’hi destacarà el Mercat Matancer (de 9h a 14h) amb productes i ormejos relacionats amb aquesta tradició tan nostra. L’Església Parroquial romandrà oberta per a la seva visita i a l’Auditòrium s’hi ofereriran els dos tallers de la monitora Maria Monserrat, Tècniques de respiració per a uns pulmons sans (9h) i Ioga en família (10.30h). El Convent de Sant Francesc de Paula també obrirà les portes per oferir un meravellós espectacle del quartet de flautes Neuma titulat Origen (12h) VEURE VÍDEO. El públic infantil podrà gaudir d’un musical familiar a la pista coberta anomenat Mediterrània (18h) i per als més balladors, el Dj Miquel Vidal oferirà una sessió de ball de saló (21.30h).

Divendres, 22 d’octubre, conegut com el FIRÓ, seguirà el Mercat Matancer (de 9h a 14h). Al capvespre l’Agrupació de Pinyol Vermell presentarà a la Plaça de sa Creu una desfilada de roba de drap acompanyat d’instruments de vent, Drap aire (20h). Per acabar el dia tindrà lloc a la pista coberta la vetlada Animaaaals!!! o ets tu? (22h), un show inspirat en el programa Mask Singer on cinc concursants hauran d’endevinar quin personatge de Campos s’amaga dins l’animal emmascarat.

El cap de setmana també tindrà guardats més actes. El dissabte seguirà el Mercat Matancer (de 9h a 14h) i l’activitat de Cultura al Convent anirà a càrrec d’una comèdia-ballet titulada La Música que feu ballar el Rei Sol (12h) VEURE VÍDEO. Durant l’horabaixa hi podrem trobar la carrera de carretons al Camí de Sa Serra (17h) i la ballada popular de l’Agrupació Brot de Taparera (19h) a la Plaça de Sa Creu. Aquest dissabte també serà l’escollit perquè la nova companyia de teatre campanera Fullana Produccions posi de llarg la seva obra Sashimi de ronyó que es podrà veure al Teatre Escènic durant dos caps de setmana (dissabtes a les 20h i diumenges a les 19h). La nit del dissabte acabarà amb la reposició de la pel·lícula de Cinema Súper 8 de Gabriel Mayans, L’amor de les tres roses (21.30h) i el diumenge dematí l’esport anirà de la mà d’una diada ciclista (8.30h).

Per acabar el mes d’octubre, s’està preparant per dissabte 30 la II Gimcana Lingüística Llengua amb tàperes. Refegim? amb grups campaners de 4 persones a partir de 14 anys que ja es poden inscriure al 679 49 58 01.

Campaners i visitants, bona fira i bon octubre!


*Recordau que per a la majoria d’actes i espectacles es necessita entrada. Es podran adquirir a l’Ajuntament de Campos els dies 18, 19 i 20 d’octubre (matins).