#DIARIC FIRES I FESTES FIRA D’OCTUBRE 2019 -programa-

FIRA D’OCTUBRE 2019 -programa-

by Diari Campos

La temàtica matancera tornarà a ser l’atractiu de la Fira d’octubre de Campos celebrada els dies 24 (fira), 25 (firó) i 26 (mercat) d’aquest mateix mes. Ja es pot descarregar el programa d’activitats –> PROGRAMA FIRA D’OCTUBRE 2019

A part de totes les paradetes de fira, l’Ajuntament ha organitzat un mercat gastronòmic matancer amb una varietat de frits, pa amb sobrassada, botifarrons, ensaïmades, orellanes, meló, galetes de refús, vi, cafè… Aquest mercat serà amenitzat per tres propostes de vermut matancer musical amb Swing Hunters, Wacky Tobacco i Monkei Doo. Com a novetat també s’ha preparat “SA POST DE MATANCES”, un workshop matancer a càrrec de professionals particulars de les matances campaneres.

Tampoc hi faltaran la mostra de ball mallorquí i la ballada popular, així com una gran ludoteca infantil, els jocs populars matancers i un taller de teatre de creació de personatges matancers que acabarà amb un bon berenar de pa amb sobrassada i raïm. A part dels 17 menús i plats especials de fira que oferiran els bars i restaurants de la vila, s’ha proposat un mercadet còmic-gastronòmic d’hamburgueses locals “HAMBURGUESES I RIALLES” amb la participació de del mag còmic, Rafa Pérez, els monologuistes Carlitos Alcover i Yunez Chaib i el moderador, David Pérez. Per altra banda, el firó nocturn presentarà en concert a Tomeu Penya & Géminis i el grup Aftersuns.

La part més cultural dels dies de fira anirà introduïda per l’exposició “IMAGINARI” que recollirà al Casal de Can Pere Ignasi tot l’inventari d’icones, carcasses i figures festives de Campos: gegants, caparrots, bestiari, dimonis, cossiers… També hi haurà espai per les arts escèniques i musicals, amb la representació de “MARACAIBO” per Set i Mig, el ja famós “TEATRE DE BARRA” i el concert “LÍRICA PEL CONVENT” a càrrec de la pianista Bàrbara Bibiloni i els tenors Guillem Grimalt i Joan Laínez.

L’AECC commemorarà el Dia Mundial de la lluita contra el Càncer de Mama, la Biblioteca Municipal celebrarà el Dia de la Biblioteca amb un contacontes i una jornada de portes obertes, el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca oferirà el taller de memòria oral “PA I PECAT. MEMÒRIA DE LES DONES DE LA MISERICÒRDIA” i l’OCB presentarà l’obra de Climent Picornell “DALT DEL TURÓ” i durà a càrrec la conferència “MÀGIA BRUIXERIA I SUPERSTICIONS A LA PAGESIA DE MALLORCA”. Per altra banda, l’esport també tindrà el seu protagonisme amb el Campionat d’aeromodelisme d’Espanya F5J FAI 2019, la ruta en mountainbike i la II edició de “CAMPOS EN MARXA CONTRA EL CÀNCER”.

El programa 2019 s’ha acabat de farcir amb la tradicional trobada de brodats, randes i massetes, el sopar de les verges, les visites a l’Església i al Convent i l’arribada i passejada d’autoritats amb els xeremiers de Campos. Des de la regidoria de fires s’ha destacat la pluralitat, la innovació i la tradició amb la programació d’activitats i ha agraït a totes les entitats i establiments que ho fan possible. Diaricampos també té previst una gran cobertura dels actes i oferirà tot un seguit de publicacions especials en relació a la Fira i a la tradició de les matances.

BONA FIRA A TOTS!