#DIARIC ACTES FIRA DE MAIG 2020 – Programació d’activitats i campanyes

FIRA DE MAIG 2020 – Programació d’activitats i campanyes

by Diari Campos

La Fira de maig de Campos, coneguda popularment com la fira de ses vaques, torna a posar en relleu la figura de la vaca i els pagesos, el valor del petit comerç i l’entreteniment des de casa.

Tradicionalment la fira de ses vaques s’ha anat celebrant des de l’any 1978 el segon cap de setmana de maig. Aquest any davant la situació de l’estat d’alarma s’ha hagut d’adaptar la plàstica de la fira a les condicions possibles. L’Ajuntament de Campos a través de la seva web-marca www.camposunbonpla.com/ ha organitzat una multitud d’activitats de promoció i de seguiment de la fira donant com sempre una importància màxima a la vaca i el seu entorn, a la tasca incansable dels pagesos i a la llet com a producte estrella.

RAMADERIA, FIRA I PRODUCTE
En no poder-se realitzar el que havia de ser el XL Concurs Morfològic Nacional Selecte Reproductor Boví-Frisó s’han preparat una sèrie d’activitats per, més que mai, poder estar al costat dels ramaders. Amb col·laboració amb les vaqueries s’ha estrenat el vídeo “El camí de la llet” en homenatge al camí que la llet de Campos fa fins arribar a les empreses làcties. També s’ha presentat “20 receptes + 1 licor”, un receptari col·lectiu escrit per vint campaners amants de la gastronomia, professionals i aficionats, amb la llet de Mallorca com ingredient protagonista. El receptari també compta amb el licor de llet de la famosa Madò Coloma. A la mateixa web, s’ha reposat el vídeo “Campos a fira” i l’exposició “LLET, or campaner” que narren la història del sector ramader, la indústria lletera i la Fira de maig a Campos. Allà mateix s’ha creat la “Vacateca”, una videoteca a partir de les filmacions d’Orestes Pérez per rememorar els inicis del concurs morfològic i donar a conèixer la ramaderia i el sector de la llet al segle XX. També s’hi poden trobar els spots publicitaris de l’Ajuntament dels darrers set anys.

PETIT COMERÇ I LOCALS GASTRONÒMICS
L’Ajuntament de Campos també ha activat pel cap de setmana de Fira dues campanyes comercials. “Fira a domicili” es presenta a manera de directori de comerços amb servei a domicili perquè els clients puguin firar regals des de casa. Per la seva banda, “Propostes gastronòmiques” és una oferta de menús i plats especials de verdura de temporada dels bars i restaurants del municipi. Amb ambdues campanyes l’Ajuntament vol promocionar la importància de comprar al petit comerç de Campos i consumir la gastronomia dels locals de restauració del municipi.

ENTRETENIMENT FAMILIAR
La 42a edició de la Fira de maig comptarà per primer any amb una programació online dedicada als infants. “Mini Fira” oferirà contacontes, teatre de teresetes, taller de ioga en família, taller artístic amb AGAMA i la gimcana virtual “Campos pagès” per tal que els més petits del municipi puguin investigar i conèixer d’una manera divertida els atractius de foravila i de la fira ramadera. Les propostes d’oci nocturn per al cap de setmana seran la projecció de la comèdia musical “Mestre Felip” de Miquel Aguiló, s’apotecari rosa en la producció que Miquel Fullana dirigí l’any 2014 (divendres a les 21h), la reposició de la gala “Pastura de nit 2002” 18 anys després (dissabte a les 21h) i una selecció de cinema súper8 del cineasta Gabriel Mayans que inclourà els títols “Es mal feiner”, “Dos sospirs” i “Un món meravellós” (diumenge a les 21h).

FIRA AL CARRER I A LES XARXES
Les primeres activitats que ja s’han duit a terme durant aquesta setmana han estat la iniciativa “Engalanam Campos” com a proposta de decorar amb família i veïnats les finestres, balcons i façanes dels carrers de la vila i la pastura d’una vaca frisona de cartró-pedra durant els dies de preparació de la fira amb el lema “Pasturam sa vaca”. Ambdues iniciatives ja han tingut molt bona resposta entre els veïnats del municipi que ja estan compartint les seves reaccions a les xarxes socials.

Totes les activitats es poden trobar a la web: www.camposunbonpla.com

FIRA DE SES VAQUES – MAIG 2020 – CAMPOS

Facebook:
Ajuntament de Campos
Campos un bon pla

Instagram:
Campos un bon pla

#FiraDeSesVaques
#FiraMaigCampos2020
#ACamposFeimPinya
#CamposUnBonPla