#DIARIC ACTES Festes passades, coques menjades!

Festes passades, coques menjades!

by Diari Campos

Festes passades, coques menjades!!!

Acabades les festes de Nadal i Sant Julià, aquest diari vol fer memòria de les activitats nadalenques que s’han realitzat a Campos durant els mesos de desembre i gener. Dia 13 de desembre s’encetava Nadal amb la inauguració del Betlem del poble, el Betlem de l’Associació de Dones Campaneres i l’exposició del concurs de betlems que va estar amenitzada pel passeig de nadales de la Coral Sant Julià i la Coral Infantil Sant Julià.

Un èxit ja habitual foren els mercadets de Nadal dels diumenges horabaixa on s’hi varen trobar més de 30 paradetes de dolços, regals, artesania, la tómbola solidària i foren animats per Quatre de Cor, la Banda de Música de Campos i el Betlem Vivent Campaner. El Pare Noel també va arribar carregat de caramels acompanyat de la Batukada Infantil “Es macolins” i la solidaritat i l’esport es donaren un any més la mà a la Cursa Popular Solidària “Cap campaner sense Nadal” a benefici de Càritas on hi actuà la Batukada “Terra Roja” i hi participaren diferentes entitats i clubs campaners.

La Biblioteca també fou clau per gaudir d’un Nadal infantil amb contacontes i manualitats i l’Escola de Música oferí les seves audicions musicals i Nadal a plaça! que va incloure una mostra de ball mallorquí i un recull de nadales dels alumnes al mercat del dissabte matí.

Per primera vegada, els infants de Campos foren els protagonistes de les Campanades infantils a les 12h del migdia i animats per Christmas Monster Show. Els més grans ho pogueren fer també a partir de les 23.30h davant l’Ajuntament amb música i cava i amb la revetlla de cap d’any del grup The Cassettes i Dj Félix.

I ja ben entrats al 2020, els patges dels reis reberen les cartes dels infants campaners davall les arcades de l’Ajuntament i uns dies més tard, a la víspera de Reis, Ses Majestats d’Orient sortiren de la Creu de sa Parada, arribaren a l’Església per adorar el nin Jesús recent nat i presentar les seves ofrenes. Tot seguit es dirigiren a la Casa de la Vila on foren rebudes per la batlessa, que els convidà a saludar els nins i nines des dels finestrals de l’Ajuntament. Seguidament obsequiaren amb caramels als nins i nines que els visitaren al Convent. El Dia dels Reis, Ses Majestats sortiren de davant l’Ajuntament fins a la Residència Sor Maria Rafaela. Passejaren amb les carrosses, partint de l’Ajuntament passant pel Carrer Antoni Maura fins a la Residència. Més tard desembarcaren al port del Club Nàutic de Sa Ràpita, adoraren el nin Jesús a l’església de Santa Coloma de Sa Ràpita i tornaren al Club per rebre tots els nins i nines que havien fet bonda durant tot l’any.

Dos dies després, les festes de Nadal s’enllaçaren amb les de Sant Julià amb les Completes, el Ball de Cossiers, el Ball de Gegants, la Banda de Música i la inauguració de l’exposició Càffaro. El dia de Sant Julià, la missa solemne fou el mateix matí seguidament d’una festa major amb l’imaginari de Campos. Hi participà la Coral Sant Julià, la Coral Infantil, En Freu, n’Espireta, els macolins, els caparrots, els óssos i els xeremiers. L’Esbart de dimonis del Centre Cultural animà el Sant Julià petit del mercat de dissabte. El cap de setmana la cultura va prendre la batuta de les festes amb actes com De l’Escola a l’Arxiu, Un hivern a Campos i Tosca Nostra.