#DIARIC COMERÇ Fàtima Lladó: una moda campanera… | Fet a Campos!

Fàtima Lladó: una moda campanera… | Fet a Campos!

by Diari Campos

Una moda campanera…
Com diu la cançó “Una bona campanera s’aixeca molt dematí…” i encara que avui en dia ja no ho faci per enrevoltar la figuera o per collir el fruit de la taperera, el seu rellotge segueix tocant les mateixes hores.
Fàtima Lladó Burguera (Campos, 1984) és una al·lota que molt abans del Sol sortir els seus menuts ja la fan aixecar del llit. És una mare de família emprenedora que actualment dissenya prendes sostenibles per a infants de 3 mesos a 8 anys. La seva història comença amb la tasca de qualsevol supermare que cerca i recerca la millor roba per vestir els seus fills. Na Fàtima no trobava roba que li agradàs, ja que la majoria era de mala qualitat, no durava, amb dues rentades acabava feta pols i a més, tots els infants anaven vestits de la mateixa manera. No era ni original, ni de qualitat.

Una moda sostenible…
Amb els seus estudis de Disseny de moda que havia cursat amb un títol oficial britànic de nivell superior, comença a investigar, a mirar documentals, a cercar noves filosofies d’altres marques fins que pensa fer-ne la seva pròpia. Preocupada per la pell dels infants és necessari trobar unes fibres naturals i per això es tria el cotó orgànic ja que no duu pesticides, ni toxines. Un material important per nadons i infants. Aquests productes en sí tendrien un alt cost, però serien de qualitat. Aquest tipus de moda es conceb tant a nivell social com ambiental ja que fomenta la justícia social i ecològica. Dins tot el procés de fer el producte se té en compte des d’on surt la tela, qui la fa, on es fa i de quina manera es ven i es promociona. És un procés circular i s’intenta que sigui 100% sostenible. Perquè encara que actualment la indústria de la moda tregui col·leccions noves cada setmana, cosa que fa que els consumidors tenguin més ganes de comprar, també està en auge tot el tema de la sostenibilitat i la preocupació pel medi ambient i per adoptar un consum més conscient.

Una moda dissenyada…
Fàtima dissenya els estampats i una empresa de Madrid li confecciona aquesta tela única en tot el món. Amb els seus patronatges propis aquesta mateixa empresa també va començar a confeccionar-li les prendes. Amb la seva estampació, Fàtima Lladó crea una marca propera que duu a pensar amb les arrels, d’on venim, d’on som. Elements diferents que no es solen trobar a la indústria tèxtil. Els estampats també són unisex, pensats perquè tant nins com nines els puguin dur sense fer separació de gènere. El procés de disseny es fa a partir de fotografies reals que, mitjançant ordinador, els canvia els colors, fent mil proves per trobar-ne harmonies. Tres o quatre dibuixos amb dues variants de colors diferents que permet que les parelles de germans puguin anar conjuntats.

Una moda arrelada…
Playing time (Temps de jugar) és una primera col·lecció inspirada en les juguetes tradicionals com el yo-yo, el tiraxines, les baldufes i els jocs de fustetes. Té ganes de presentar-la per la Fira de Maig de l’any 2019, però les dates li coincideixen amb el part del seu segon fill, per tant la presenta a una pop up a Felanitx, el juny del mateix any. La col·lecció té molt bona rebuda sobretot per a les famílies campaneres.

Lost in grandma’s house (Perdut a ca sa padrina) és la segona col·lecció que recopil·la objectes de records dels anys 80 i 90 com cintes de cassettes, rodets fotogràfics o disquets d’ordinador.

Summer sea love (Amor de mar d’estiu) és la tercera col·lecció que agafa la costa de Sa Ràpita d’inspiració estampant copinyes, gambes i cavallets de mar. És una edició limitada, amb la qual de cada estampat només se’n confeccionen sis peces de roba. Les mostres d’aquesta col·lecció li arriben al començament de l’estat d’alarma i davant la incertesa, decideix aturar la producció. Quan al maig l’empresa torna a posar-se en marxa, era massa ajustat perquè la producció arribàs per la temporada. Una sortida és que li enviin la tela i cosir-les a Campos. Però la conciliació familiar tampoc ajudava a confeccionar les prendes a casa. Per això va decidir donar-ho a fer al també campaner Joan Artigues. Una decisió de la qual n’està molt satisfeta ja que els seus estudis i experiència en aquestes tasques li salven la temporada.

Una moda per a xarxes…
La seva carta de presentació són les xarxes socials. Es mou també per pop ups, mercats i fires de Mallorca i curiosament també ha rebut ofertes de Madrid, Barcelona, o Benidorm. Actualment, el seu taller és a casa, l’estoc és petit i treballa baix demanda. Allò que penja a instagram, després és carn de comanda. Ara confecciona camisetes i sudaderes, i dels retalls, turbants, amb la finalitat de no crear residus tèxtils. El seu objectiu és seguir i millorar, muntar una botiga online per arribar a més gent i fer-se un lloc dins el mercat de la moda sostenible infantil. 

Més informació i contacte:
Facebook | Fatima Lladó Dsign
Instagram | @fatimalladodsign