#DIARIC CULTURA «Els topònims de la costa de Campos» L’Ajuntament edita una ampliació de l’obra de Cosme Aguiló en el 30è aniversari de la primera edició

«Els topònims de la costa de Campos» L’Ajuntament edita una ampliació de l’obra de Cosme Aguiló en el 30è aniversari de la primera edició

by Diari Campos

Per la Fira d’octubre de l’any 1991, l’Ajuntament de Campos va editar l’obra de Cosme Aguiló anomenada La toponímia de la costa de Campos. Trenta fires després, en ple any 2021, surt a la llum una actualització i ampliació de tots els coneixements i descobriments que l’autor ha anat sumant durant aquestes tres dècades a cavall dels segles XX i XXI i que porta per nom Els topònims de la costa de Campos.

Cosme Aguiló i Adrover, filòleg i veïnat de Santanyí, descendent de cinc generacions de campaners, s’atansa de nou al litoral campaner “amb la renovada il·lusió de contemplar una altra vegada la seva bellesa a partir dels mots adherits al paisatge, que no són altra cosa sinó els noms propis amb què la gent secciona el territori i n’individualitza amb el bateig cadascuna de les parts.” 

Aquest nou llibre compta també amb uns mapes realitzats per Sitibsa i un bell pròleg del Dr. Joan Veny i Clar, fill il·lustre de la vila, al·legant que “la comesa d’implementar l’obra inicial és una mostra de l’afany perfeccionista de Cosme Aguiló, de l’amor per l’obra ben feta. Un amor que s’ha eixamplat amb l’interès que sovint ha mostrat per altres qüestions referents a Campos”.

La batlessa i regidora de Cultura, Francisca Porquer, destaca que “com a institució segueix sent un honor fomentar obres com aquesta que ennobleixen el nostre poble i enriqueixen tota la cultura” i que l’obra d’Aguiló “és sens dubte un tresor geolingüístic que parla de l’ahir i de l’avui de la nostra estimada costa i que no pot faltar a cap biblioteca de qualsevol persona que de veres estimi Campos.” 

La presentació oficial a càrrec de Tomàs Vibot serà el proper dimarts, 19 d’octubre a les 19h, a la sala de conferències de l’Edifici Polivalent Ca ses Monges Franciscanes. S’ha de confirmar assistència a través del mail protocol@ajcampos.org o al telèfon 971169500. El públic assistent podrà adquirir el llibre amb un donatiu de 5€ per l’Associació Espanyola Contra el Càncer en el Dia Mundial contra el Càncer de Mama.