#DIARIC ACTES Els infants de Campos, veus per a la igualtat real!

Els infants de Campos, veus per a la igualtat real!

by Diari Campos

Aquest matí s’ha celebrat a la Plaça de Can Pere Ignasi l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquest any l’Ajuntament de Campos ha volgut que l’alumnat dels centres educatius fossin la veu d’aquesta causa. 

El Col·legi Joan Veny i Clar ha reivindicat un decàleg coeducatiu que “hauria de ser present a totes les escoles perquè junts formam les bases d’una bona educació lliure d’estereotips”. En aquests deu punts s’hi resumeixen drets i valors com el respecte, la llibertat i la igualtat. 

El Col·legi Fra Joan Ballester ha recordat els orígens d’aquesta idea amb la història de les vagues i els incendis a diferents fàbriques tèxtils de Nova York afirmant que “el sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d’obtenir millores laborals i socials”.

L’Institut Damià Huguet ha participat amb un text compost de vint-i-dues voluntats amb expressions com “Volem un món on les dones puguin ser el que vulguin”, “ Volem respecte pels dos gèneres”, “Volem que tothom cobri el mateix per la mateixa feina” o “Volem dones fortes i no dones mortes”.

Finalment, la pagesa Joana Mascaró ha llegit un manifest evocant l’acció urbana i el projecte fotogràfic de l’artista Uschi Burger-Precht que ha fotografiat veïnats de Campos en el seu lloc de treball, per tal de desmitificar que hi ha professions que només poden exercir les dones i professions que només poden exercir els homes: i rompre amb els estereotips de gènere que hi ha implantats dins la societat. Durant aquest mes de març, dels fanals dels carrers del centre hi penjaran unes banderoles amb el lema “NO ROLS LABORALS” que han escollit els alumnes de Batxillerat de l’IES Damià Huguet. Aquesta acció també es podrà gaudir des de les xarxes socials de l’Ajuntament de Campos.

Joana Mascaró ha manifestat “Jo som una dona pagesa. No som ni la primera, i esper que tampoc la darrera. Però sí que és vera que les feines professionalitzades d’aquest món sempre requeien damunt l’home. Avui estic orgullosa de demostrar que les dones rurals també podem ser capdavanteres i aconseguir aquelles metes que fins ara ens havien fet creure que no eren feines de dona. Avui, el meu testimoni només pretén exemplificar que qualsevol opció laboral és possible per a qualsevol persona. Perquè el fet de ser dona no m’impedeix poder fer totes les tasques pròpies d’aquest ofici, ni de cap altre. La força de voluntat és més forta que qualsevol altre tipus de força.Per això, és que avui, commemorant el Dia de la Dona vull desitjar aquesta força de voluntat a totes les dones i homes que lluiten perquè la nostra societat sigui realment igual en tots els sectors. Igualtat real ja! Vulguem ser d’aquesta generació!”