#DIARIC CULTURA El Festival “Clàssics Cultivats” arriba a Sa Ràpita amb el recital “Con mi dolor a solas” de Joan Laínez, Antònia Seguí i Maria Victòria Cortès

El Festival “Clàssics Cultivats” arriba a Sa Ràpita amb el recital “Con mi dolor a solas” de Joan Laínez, Antònia Seguí i Maria Victòria Cortès

by Diari Campos

Aquest dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 21h, a l’Església de Santa Coloma de Sa Ràpita se celebrarà el tercer concert del I Festival de Música Lírica a Campos “Clàssics Cultivats”. L’espectacle batejat amb el títol “Con mi dolor a solas” presenta un recital líric amb cançó espanyola, italiana i òpera combinat amb poemes i textos recitats amb la interpretació del repertori vocal centrat en lletres de desamor. Els protagonistes del vespre seran el tenor Joan Laínez, l’actriu Antònia Seguí i la pianista Maria Victòria Cortès. Els tiquets ja estan disponibles a l’Ajuntament de Campos, al Centre Cívic de Sa Ràpita i a través de la web https://ticketib.com/events/con-mi-dolor-a-solas-a-sa-rapita

 

ANTÒNIA SEGUÍ, actriu
Nascuda a Campos, als 13 anys va començar en el món del teatre per casualitat per cobrir una substitució amb el grup de teatre l’Estel de Campos dirigit per Guillem Bernat “es Trinxeter” i Llorenç Vadell, “es Xeremier”. Amb aquest grup va interpretar: “Sa Padrina” de Joan Mas, “Tots en tenim una” de Assumpta González, “La cançó del mar” de Gabriel Cortés,  “Molta feina i pocs doblers” de Joan Mas, “Mestre Felip” de Miquel Aguiló Forteza, “Sogres i nores”, “Un, dos, tres i a volar” de Miquel Fullana, “En Pau vol viure en pau” de Francesc Lorenzo i Gràcia i “Iguals però diferents” de Miquel Fullana.

L’any 1997, juntament amb Miquel Fullana, Toni Fullana, Bel Sánchez, Bernadí, van crear Pometes Teatre per estrenar “Barrabassades”, un espectacle compost de 3 esquetxos que interpretaven al Restaurant “Es Celler” i el qual va tenir 3 anys d’èxit ininterromput per on van passar milers de persones. A partir d’aquell any i fins l’any 2016 ha actuat a les obres: de Miquel Fullana, “Mallorkaufen”,  “Ai, Nadiuska” de Fullana, “Barrabassades 2”, “Efectes secundaris”, “Un Pinyol Mortal”… “Massa dones per un sol home” de Claude le Fourche i adaptació de Ricard Reguant i “Muac” de Toni Albá i Grappa Teatre. Amb Trenc Espectacle ha participat a les obres de Miquel Oliver “Nadal a Taula”, “Oh, Estrella quin dissabte!” i “Conills a la Sala”. 

Paral·lelament, sota la direcció del reconegut cineasta campaner Biel Mayans, ha participat en algunes de les seves pel.lícules com a actriu amateur i gaudir de l’experiència amb el setè art: “Si jo fos fuster i tu et diguessis Maria”, “Sara i Jeremies”,  “Les primaveres i les tardors”, “El pes de l’acer”, “La cara amagada”, “Sa darrera teranyina”, “S’aucell negre”, “Ses dones de can Catany”, “L’home provisional” i “L’amor de ses tres roses”. He fet un Curset d’interpretació amb en Pere Peiró a la ciutat de Palma i vaig tenir l’oportunitat de rebre una masterclass del Director Ricard Reguant quan em va dirigir per interpretar l’obra “Massa dones per un sol home” un vodevil de Claude Le Fourchet.

 

JOAN LAÍNEZ, tenor
Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona. La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortès al Conservatori Professional de Música de Palma i amb David Menéndez a València. Ha assistit a classes amb la mezzo georgiana Ketevan Kemoklidze.

Ha realitzat diversos concerts com a tenor juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, amb la Banda de Música de Santanyí i a recitals juntament amb les sopranos Marga Cloquell, Inma Hidalgo, el baríton Jorge Tello o la mezzo Mar Campo amb Maria Victoria Cortès i Francesc Blanco al piano que han presentat a nombrosos escenaris de Mallorca. (inclosos els maridatges de vi i òpera a Son Vich de Superna, Teatre Xesc Forteza, Bodegas Bordoy, Bodega Oloron, Bodegas Angel, Bodega son Juliana, Claustre de sant Domingo de Pollença, Claustre de sant Bonaventura de Llucmajor, etc.).

El 2019 i 2020 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma. El 2020 ha cantat el rol protagonista de l’òpera Ànima de Don Carlo dirigida per J. M Albinyana.

 

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg.

Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia).

Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”.

Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000, un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002 i el CD Sampe: cançons i danses amb el tenor José Manuel Sánchez l’any 2019 editat per Cas Músic. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca.

Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Ha dirigit la part musical de les òperes La Bohème, Tosca, Ànima d’Elisir i Ànima de Don Carlo produïdes per Euroclàssics.