#DIARIC CULTURA El Casal Can Pere Ignasi acull l’exposició “Penyora”

El Casal Can Pere Ignasi acull l’exposició “Penyora”

by Diari Campos

Aquest divendres ha quedat inaugurada l’exposició “Penyora” de Joan Adrover Castellà, Pulsera, a la Sala de la Columna del Casal Can Pere Ignasi. La batlessa de Campos i regidora de Cultura, Francisca Porquer, ha encetat l’acte agraïnt la tasca incansable de Joan Adrover que, “juntament amb la seva família, fan de Campos un poble viu de manera totalment desinteressada”. Ha celebrat que el títol de l’obra, “Penyora”, evoqui als records i a la importància dels avantpassats i dels familiars més grans que encara conviuen amb els més joves com a pilar fonamental de la societat.

L’investigador de cultura popular i mestre del CEIP Joan Veny i Clar, Pau Tomàs Ramis, ha estat l’encarregat de presentar l’exposició. Tomàs ha animat al públic a descobrir que “la cultura que es transmet de generació en generació, la més aferrada a la terra, aquella que neix des de l’interior de l’ànima és tant o més important que aquella que apareix als llibres.”

L’artífex d’aquest projecte, Joan Pulsera, ha destacat qua amb aquesta exposició he volgut enllaçar l’art i la cultura i que la seva musa i font d’inspiració ha estat la familia, ja que l’ha volguda representar amb una línea de les seves arrels seguint cap al futur, on hi ha tengut cabuda tot el fullatge generacional. Ha volgut fer partíceps de manera activa els caps més tendres i els més madurs, els quals han enmarcat tot aquest bagatge sentimental. Adrover també ha incidit en que encara que s’hagi inspirat en la seva pròpia família “cada un ho pot translladar i interpretar en la seva pròpia, ja que són objectes, formes i imatges, que bé representen la familia Mallorquina.”

L’acte ha conclòs amb una intervenció musical a càrrec de la Família Adrover Mesquida on a més de fer sonar el piano, la guitarra, el violí i el flabiol s’ha presentat un audiovisual sobre el procés de creació de l’obra. Aquesta exposició, que presenta d’una manera original les feines de foravila i les tradicions de la cultura popular, romandrà oberta fins el 12 d’octubre al Casal Can Pere Ignasi.