#DIARIC FIRES I FESTES Dos anys després… | Bàrbara F. Mas

Dos anys després… | Bàrbara F. Mas

by Diari Campos

Dia 14 de juny de 2022, després de més de dos anys de no haver pogut obrir les portes de la residència i el centre de dia de Campos per fer festa, celebràvem el Sopar a la Fresca amb els residents, familiars i totes aquelles persones que ens varen voler acompanyar. Algunes vegades sobren les paraules, però aquesta ocasió bé mereixia dedicar-les a tots aquells que varen voler fer festa amb nosaltres:

“Estimats residents, usuaris del centre de dia, familiars, Coraleta Infantil de la Parròquia de Sant Julià, joves del Projecte Home, Ajuntament de Campos, EnEquip, treballadores i treballadors de la Residència i Centre de Dia:

Només vos puc donar les gràcies per haver-vos acostat avui a fer festa amb noltros.

Després de dos anys molt durs viscuts en aquesta casa on hem plorat l’absència de molts residents que ens han deixat, avui volem celebrar que podem fer festa, amb voltros, amb qui durant molts dies heu hagut de fer les visites a través del telèfon i de videocridades, qui heu hagut de passar tests d’antígens per poder visitar aquí a fora als vostres familiars, qui heu complit totes i cada una de les normes, mesures anticovid, protocols que canviaven cada setmana,… sense remugar, qui ens heu telefonat per saber com estàvem, qui mos ha donat ànims i coratge constantment per poder continuar la nostra feina, qui mos ha esperat a casa quan arribàvem esgotats o qui mos ha aturat pel carrer per dir-nos que seguíssim, que no decaiguéssim.

Ens heu sentit dir moltes vegades que estimam la nostra feina, que per a nosaltres venir a la residència i al centre de dia és com conviure amb els nostres. Sempre hi ha per millorar, i en som conscients, per això avui vos volem donar les gràcies per la confiança que depositau amb noltros cada dia i cada nit. Sou part d’aquesta llar i quan un es sent part d’un lloc vol fer festa i celebrar-ho.

Però també volem recordar aquells que ja no hi són: tots i cada un dels residents que durant aquests dos anys ens han deixat i que han deixat el seu record entre nosaltres. També volem tenir ben present a en Jaume Nicolau, un dels nostres voluntaris que també ens va deixar per mor de la Covid i que de ben segur hagués estat avui donant una mà en aquest sopar a la fresca, micro en mà i animant amb la música.

Facem festa per a ells també, perquè segur que des d’on són ens miren amb un somriure!

Vull agrair la tasca de tots els nostres professionals, cada un d’ells forma una part important en el dia a dia del nostre centre. Venir a fer feina amb un somriure, estimar el que es fa, valorar cada petit gest que ens regala aquesta gent que és un poc “nostra” ha fet i fa que tots ells, tècnics, gerocultores, netejadores, auxiliars de serveis, tots, siguin part imprescindible en aquesta casa. Moltes gràcies per la gran sort que tenc de tenir-vos al meu costat!

Gràcies també a aquestes dolces veus que avui han volgut regalar part del seu temps a cantar pels nostres majors. La música ens fa recordar tot allò bo que en un moment donat vàrem viure: el primer ball, la primera besada, les cançons cantades als fills,… ens posa la pell de gallina i ens dibuixa un somriure quan sentim una cançó que ens transporta a un moment donat de la nostra vida, dels nostres records! No deixeu mai de cantar per als demés, és un regal tant gran que els feis que és impagable!!!

I gràcies a l’Ajuntament de Campos, a n’Aina, perquè poques vegades té un no per a nosaltres. La tenim al nostre costat sempre, es preocupa i vetlla perquè les coses funcionin. Mil gràcies Aina per la confiança!

Enequip com tots sabeu és l’empresa que gestiona la Residència i el Centre de Dia, però vull que sapigueu que és molt més que això: és equip, és recolzament, és passar pena per a nosaltres i voler el millor per als nostres residents. Gràcies!!!

I res més, disfrutau de la vetllada i bona rifa!!!”

 

Bàrbara F. Mas
Directora de la Residència i Centre de Dia

Campos, estiu 2022