#DIARIC EDUCACIÓ #CamposPetit: el primer plenari infantil pel Dia Mundial de la Infància

#CamposPetit: el primer plenari infantil pel Dia Mundial de la Infància

by Diari Campos

Avui és el Dia Mundial de la Infància, un dia dedicat a tots els nins i nines del món. Avui és un dia on se celebren els avançons aconseguits, però sobretot un dia on es reivindica la situació dels infants més desfavorits, es donen a conèixer els drets de la infància i es consciencia a les persones de la importància de treballar dia a dia pel benestar i desenvolupament dels infants. 

Per això, avui els escons de la corporació municipal de l’Ajuntament de Campos han estat ocupats per 16 nins i nines dels Col·legis d’Educació Primària del nostre poble: el Col·legi Joan Veny i Clar i el Col·legi Fra Joan Ballester. Després de la benvinguda institucional de la batlessa de Campos, Francisca Porquer, la presidència del plenari ha estat ocupada per la regidora d’Educació i Infantesa, Carmen Marín.

Cada portaveu de 6è de primària ha exposat un dret que prèviament havia estat treballat a classe i han presentat davant tots les seves propostes. Després de cada intervenció s’ha procedit a aprovar el dret i les seves propostes que han estat aprovades totes per unanimitat.

  • DRET A LA IGUALTAT. Proposat per Àlex Corbalán i Marta Álvarez del grup de 6è A del Col·legi Joan Veny i Clar.
  • DRET A L’EDUCACIÓ. Proposat per Aina Martí i Carla Janer del grup de 6è B. Col·legi Joan Veny i Clar. 
  • DRET A UNA ALIMENTACIÓ, HABITATGE I ATENCIÓ MÈDICA. Proposat per Aina Lladonet i Luís Fernando Riofrío  del grup de 6è C. Col·legi Joan Veny i Clar.
  • DRET A LA PROTECCIÓ CONTRA L’ABANDONAMENT I L’EXPLOTACIÓ EN EL TREBALL. Proposat per Rafel Vidal i Jaume Sastre del grup de 6è D. Col·legi Joan Veny i Clar.
  • DRET A TENIR NOM I NACIONALITAT. Proposat per Margalida Gual i Gloria Chaparro del grup de 6è A. Col·legi Fra Joan Ballester.
  • DRETS DELS INFANTS AMB DIVERSITAT FUNCIONAL. Proposat per Toni Rigo i Andrea Cerván del grup de 6è A. Col·legi Fra Joan Ballester.
  • DRET A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ. Proposat per Maria Miquela Roser i Marta Maria Mas del grup de 6è B. Col·legi Fra Joan Ballester.
  • DRET AL JOC I A LA CULTURA. Proposat per Tomeu Gual i Francesc Mulet del grup de 6è B. Col·legi Fra Joan Ballester.

Els joves portaveus han donat una lliçó molt important parlant de solidaritat, de llibertat, d’igualtat, però sobretot parlant dels drets dels infants. Drets que, malauradament, molts de nins i nines de tot el món no en poden gaudir. La regidora d’Educació els ha subratllat que “avui la vostra veu ha estat la seva veu denunciant que qualsevol infant del món ha de tenir els mateixos drets”.

Finalment, el plenari infantil ha celebrat que amb l’aprovació de totes les propostes, s’ha garantit que, en un futur, “un infant amb el dret d’un nom i nacionalitat, sigui un bon ciutadà. Un infant amb el dret a la igualtat, un bon professional de la justícia. Un infant amb el dret a l’educació, un bon professor de la vida. Un infant amb el dret contra l’explotació, un bon defensor de la llei. Un infant amb el dret a la llibertat d’expressió, un bon comunicador. Un infant amb el dret a la cultura, un bon escriptor, músic o actor. I un infant amb diversitat funcional que tengui drets, sigui tot un campió i arribi allà on vulgui!”.

Des de la Regidoria d’Educació se’ls ha demanat que en el dia a dia, es continuï la tasca que s’ha començat avui perquè “els infants sou el futur de Campos i el futur del Món” assegurant que “la vostra intel·ligència és molt superior a la dels adults, ja que els vostres ulls, plens d’il·lusió, veuen millor que els dels grans.” i garantint que “els adults sempre estarem al vostre costat, ajudant-vos a crèixer com a persones en un ambient sa, apostant pel medi ambient, la seguretat, la cultura i l’educació i escoltant sempre la vostra veu”.

L’Ajuntament de Campos ha volgut agrair als participants alumnes, professors i Col·legis la col·laboració en aquest dia tan especial. Així mateix ha posat en marxa una campanya per les xarxes socials per omplir-les de fotografies de campaners i campaneres quan eren petits a través del hashtag #campospetit perquè en qualsevol part del món els infants tenguin una infància sana, justa i feliç.

FELIÇ DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA!