#DIARIC ACTES Campos troba Sant Julià i Santa Basilissa en la seva Festa Major

Campos troba Sant Julià i Santa Basilissa en la seva Festa Major

by Diari Campos

Dia 9 de gener és el dia assenyalat per a tots els fills de Sant Julià per poder gaudir de la seva Festa Major en honor als seus sants patrons. Enguany, la campanya de l’Ajuntament On sou Sant Julià i Santa Basilissa? ha volgut convidar els campaners a viure aquesta festa d’una manera més participativa a través de tota una programació cultural que durarà fins diumenge.

Ahir, 8 de gener, la festa va començar amb la revetla de Sant Julià i la celebració de les completes i els goigs de Sant Julià. Seguidament, a davant La Sala, es va interpretar l’Himne de Campos a càrrec de la Banda de Música Municipal i el ball dels Cossiers. Un passacarrer musical va dirigir el nombrós públic cap a la Plaça de Can Pere Ignasi on varen ballar els Gegants de l’Ajuntament de Campos, els Gegants de l’Associació de Societat i Costum i es va inaugurar l’exposició Càffaro.

Avui matí, dia de Sant Julià i Santa Basilissa, s’ha celebrat la Missa Solemne a les 10h del matí on hi han assistit les autoritats campaneres. Una vegada acabat l’ofici, els veïnats s’han congregat damunt el Lloc Sagrat amb els xeremiers i l’imaginari festiu de Campos per encetar un cercaviles que ha culminat davant l’Ajuntament on la Coral Sant Julià i la Coral Infantil han entonat l’Himne de Campos. Després ha començat la festa de l’imaginari amb els balls de n’Espireta, els óssos, en Freu i els caparrots de Campos. Els balls han estat presidits per la plantada dels quatre gegants campaners i amenitzats pels xeremiers de Campos, la batukada Els macolins i els sonadors de Pinyol Vermell.

Finalment, abans del refrigeri popular, la batlessa de Campos ha donat els molts d’anys i ha agraït a totes les persones i entitats que han participat i han fet possible aquests dies de festa, tot celebrant que en un dia assolellat els campaners s’hagin pogut retrobat amb Sant Julià i Santa Basilissa en la seva Festa Major que és la festa de tot el poble.

Molts d’anys a tots!