#DIARIC SANITAT Campos: Seu Comarcal del Llevant de l’AECC

Campos: Seu Comarcal del Llevant de l’AECC

by Diari Campos

Avui horabaixa s’ha inaugurat a Campos la nova seu de la Junta Comarcal del Llevant de Mallorca, que està situada al carrer sa Canova cantonada amb el carrer de Nunyo Sanç. Es tracta del local municipal que en un primer moment fou l’antic Centre de Salut i després, el quarter de la Guàrdia Civil. A partir d’avui aquest nou punt AECC a l’illa estarà obert de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Els professionals de l’AECC atendran, sota demanda, als pacients de la zona i als seus familiars. Durant aquesta setmana de portes obertes, el públic en general podrà acostar-se a conèixer-la. 

L’acte ha comptat amb la presència dels batles, regidors dels Ajuntaments i presidents i voluntaris de les juntes locals dels pobles de la comarca, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago i la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font que han acompanyat al president de l’AECC Balears, Dr. Javier Cortés, i a les presidentes de les Juntes Comarcals del Llevant i Raiguer de Mallorca de l’AECC, Aina Mercadal i Antònia Llobera, respectivament; així com a nombrosos amics i col·laboradors de l’AECC que s’han donat cita en aquesta inauguració.

El president de l’AECC Balears ha destacat que “avui es compleix un dels objectius principals del projecte que es va iniciar amb l’actual Consell Provincial: estructurar la Junta de Balears en set Juntes Comarcals amb seu pròpia i així apropar la tasca dels professionals i els voluntaris a tota la societat “. La consellera Santiago també ha volgut agrair la tasca que possibilita “que es pugui parlar naturalment de la malaltia, la importància de la prevenció, l’impuls a la investigació i el suport als pacients i tots els seus familiars “. La directora general de Salut, Maria Antònia Font ha destacat que aquesta seu és “una llar necessària pels pacients que pateixen aquesta malaltia i els seus familiars”.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta Comarcal el Llevant, Aina Mercadal, ha volgut agrair públicament a l’Ajuntament de Campos “la cessió de l’edifici públic que a partir d’avui acull la nova seu de l’AECC i el compromís i la implicació de tot l’equip de Govern de Campos i dels municipis que formen la comarca de Llevant “. La batlessa de Campos, Francisca Porquer, ha celebrat la fita que “els campaners i campaneres hàgim cedit aquest espai pel bé comú del nostre poble i dels pobles veïnats” per a que en un futur “aquesta seu quedi grossa, significarà que ja no hi haurà persones que pateixen aquesta malaltia”.

La Junta Comarcal del Llevant de Mallorca de l’AECC engloba els següents municipis: Campos, Felanitx, Capdepera, Montuïri, Petra, Ses Salines, Porreres, Sant Joan, Santanyí, Vilafranca de Bonany -tots ells amb Junta Local- i els municipis d’Ariany, Artà, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera. L’hospital de referència d’aquesta àrea és l’Hospital Comarcal de Manacor i el telèfon de contacte de la nova seu a l’illa és el 971.160.409.