#DIARIC ACTES Campos reacciona contra la violència de gènere

Campos reacciona contra la violència de gènere

by Diari Campos

Avui, 25 de novembre, s’ha celebrat a la Plaça Major el Dia Internacional contra la violència de gènere amb el descobriment d’un cub de lemes pensats i proposats per l’alumnat del CEIP Joan Veny i Clar, el Col·legi Fra Joan Ballester i l’IES Damià Huguet. Al cub s’hi poden llegir lemes com “L’amor és tendresa i comprensió”, “L’amor amb violència no és amor”, “Si ets una joguina, surt de la caixa!”, “Estimaré quan i a qui jo vulgui, tant si hi ha música com no”, “Estimar no fa mal” o “La violència et fa covard”.

La regidora de Serveis Socials ha subratllat en el seu manifest que “amb aquestes lletres no es pretén fer una oda al feminisme, sino una apologia a la llibertat i el respecte mutus. Premisses bàsiques per a la igualtat”. Després d’explicar aquests lemes, s’ha demanat als alumnes que s’acostassin a encendre un ciri al voltant de l’escultura a la dona de l’Associació Dones Campaneres de davall les arcades de l’Ajuntament. Una espelma vermella per cada dona assassinada víctima de la violència i tres de blanques pels menors que també foren assassinats colateralment. 

La batlessa de Campos ha animat als alumnes a voler-se convertir en “homes i dones amb seny, que sàpiguen respectar a l’altre per damunt de tot i que no tenguin por a denunciar si en el camí de les seves vides es troben de ple o de rampellada amb un cas de violència”. Des de l’Ajuntament de Campos s’ha convidat també als joves estudiants a lluitar “tots junts, confiant amb l’educació que vos estam donant els adults com a pares i professors. Perquè només si vos donam un bon exemple podrem aconseguir que s’acabi aquest mal somni”.

Podeu accedir als vídeos de l’acte a través d’aquest enllaç: VÍDEOS DE L’ACTE #25N