#DIARIC CULTURA Campos presidirà l’Agrupació de Colles Geganteres 

Campos presidirà l’Agrupació de Colles Geganteres 

by Diari Campos

Per primera vegada en 35 anys, un cap de colla de les Illes Balears presidirà l’Agrupació de Colles Geganteres (ACGC) que iniciarà una nova legislatura amb nou equip i nous projectes per als propers tres anys. Joan Puigserver Roig, cap de colla dels Gegants de l’Ajuntament de Campos, va liderar la candidatura que prendrà el relleu a Valentí Serra, al capdavant de l’agrupació fins l’assemblea del passat 1 de febrer.

Amb el lema “Per una Agrupació de tots i per a tots” l’equip presidit per Joan Puigserver (Campos) estarà compost per Carmelo Martínez (Montmeló), Laura Sala (Cervera), Miquel Àngel Audí (Tortosa), Xavier Barnadas (Alella), Leandre Ubasart (Moià), Mercè Montserrat (Calella), Àlex Lechuga (Lloret de Mar) i Santi Riba (Sant Joan Despí). Aquesta junta gaudeix d’experiència, estabilitat i treball i l’avantatge que tots els membres estan vinculats a colles geganteres de tot el territori que abasta l’agrupació.

L’equip també s’ha compromès a potenciar les vocalies per apropar-se més a les necessitats de les colles arreu del territori, fomentar les sinèrgies amb altres entitats de cultura popular i a treballar per gestionar que els Gegants siguin declarats Patrimoni Immaterial per la UNESCO.

Aquesta agrupació és la federació més gran de cultura popular del territori mediterrani amb nombres de colles federades i d’activitats que es desenvolupen. El seu funcionament és particular i diferent a altres amb l’objectiu de promocionar, gestionar i coordinar el moviment geganter escoltant sempre la veu dels associats.