#DIARIC SERVEIS SOCIALS Campos constitueix la Mesa Local de Coordinació de Violència de Gènere

Campos constitueix la Mesa Local de Coordinació de Violència de Gènere

by Diari Campos

Avui matí s’ha constituït la Mesa Local de Coordinació de Violència de Gènere. Així l’Ajuntament de Campos se suma a la xarxa de taules locals que serveixen a les administracions públiques d’instrument de treball per coordinar i millorar tant la prevenció com la intervenció en els casos de violència de gènere. En aquest projecte estan representades les principals entitats i institucions que, dins el municipi, hi estan implicats directament o indirectament com són els diferents departaments de l’Ajuntament, els centres educatius, els centres de Salut, els cossos de seguretat, grups polítics… Juntament amb l’Institut Balear de la Dona, l’Ajuntament de Campos impulsarà i liderarà aquests operatius, que es convoquen de manera ordinària dues vegades a l’any, amb periodicitat semestral. A més, s’hi constituiran comissions de treball específiques per dur a terme projectes concrets, com poden ser formacions o elaboració de protocols d’actuació, entre d’altres.

La regidora de Serveis Socials, Aina Manresa, ha destacat que encara hi ha gent que no és conscient de la magnitud de la problemàtica i que com institució s’ha de treballar sobretot per la prevenció i replantejar-se allò què s’ha de fer per combatre la violència i garantir que dins el municipi ningú sigui víctima de cap abús físic o psicòlogic i pugui viure en pau, tranquil·litat i igualtat.La directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Durán, ha anunciat que des de l’IBDona es presentaran subvencions destinades a contractar agents d’igualtat, iniciatives de prevenció i per combatre la tracta i la prostitució.

La batlessa de Campos, Francisca Porquer, ha desitjat que aquesta iniciativa, que neix de les preguntes que la societat i els seus representants s’estan fent davant els nombrosos episodis de violència, pugui ajudar a totes les persones del municipi que en un moment determinat de la seva vida necessitin que el poble les escolti, les cregui, les ajudi i les acompanyi per sortir d’aquest mal somni que és la violència de gènere. Finalment tots els agents implicats han explicat la seva tasca i les necessitats que es troben en la seva feina diària dins el municipi. Aquest material posat en comú serà d’on sortiran les diferents línies d’actuació d’aquesta taula.