#DIARIC CULTURA Campos celebra la tradicional festa del Corpus

Campos celebra la tradicional festa del Corpus

by Diari Campos

La batlessa Francisca Porquer i l’equip de govern han assistit a la Festivitat del Corpus Christi, una festa major d’origen medieval. Antigament era considerada festa oficial i actualment segueix sent un referent per la comunitat cristiana, conservant l’ofici solemne i la seva processó. És una festa que a molts indrets d’Espanya té la catalogació de Festa d’Interès Turístic Internacional o fins i tot de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Més enllà de ser una festa religiosa, aquesta celebració fou en els seus orígens, i encara ho és en altres parts d’Espanya i Europa, la festa ciutadana per excel·lència que s’ha manifestat amb una processó general de caràcter festiu i lúdic, on hi participa tot el cos social de la comunitat.

A Campos, és costum que les cases i carrers per on passa la processó s’engalanen amb domassos, heura, pètals de flors i romaní i per això, l’Ajuntament de Campos ha recuperat dos dels seus domassos oficials, donant així suport a les manifestacions que defensen les tradicions i les arrels del poble de Campos. A la processó també hi ha participat la Banda de Música Municipal de Campos convidada per la Parròquia Sant Julià.