#DIARIC ACTES Campos canta 13.076 besades contra el càncer

Campos canta 13.076 besades contra el càncer

by Diari Campos

Un, dos, tres… i a besar! El passat dissabte, 18 de juny, es va celebrar la 7a Gala Benèfica Campos Canta Contra el Càncer al Camp Municipal d’Esports. En aquesta edició es va presentar un espectacle dedicat a les besades que no es varen poder donar durant la pandèmia. La gala fou conduïda per Pola Nicolau, Miquela Rigo, Manolo Vara, David Pérez, Pere Batle, Sebastiana Alcinas, Antònia Seguí, Andreu Miquel, Bernadí Barceló, Xus Ginard, Miquel Pons, Catalina Vicens, Mari Carmen Arcos, Coloma Ginard, Maria Mascaró, Jaume Rigo, Apol·lònia Maria Mas, Maria Ballester i Joan Rigo. Cada presentador es va convertir en un personatge per fer un homenatge a una besada històrica.

Durant la nit es va poder escoltar un repertori dedicat a les besades amb les veus campaneres de Joan López, Alejandra Tapia, Miquel Oliver, Rosa Prohens, Llucia Adrover, Pere Abrines, Llucia Alou, Angi Fajardo, Magdalena Sbert,  Maria Adrover, Oriol Tejada, M. Antònia Mas, Paola Radovanovich, Miquel Fullana, Joana Lladó, Paula Vidal Huguet, Mercè Adrover, Xisca Villalonga, Miquela Villalonga, Victòria Bujosa, Miquela Bujosa, Diego Amor, Teresa Albiol, Eva Vegara, Eddie Ajaegbu, Paula Vidal Forteza, Mar de las Heras i Toni Coll. Els convidats de la gala foren Bernat Xamena, de Porreres, Ana Belén García, de Santanyí, el duet White Soul format Silvia Luna i Fred C. Jones, i l’elenc de Los Fantasmas de mi casa que varen ballar “El vals del beso”. També hi participaren el CBE Acadèmia de Ball STIL, l’Escola de Ball s’Elàstic i la ballarina Victòria Garcias.

La gala també va fer menció al 50 aniversari del popular concurs de televisió “Un, dos, tres… responda otra vez” amb les mítiques preguntes del programa respostes per les següents parelles: Marga Aguiló i Àngela Garcias, Xisca Riera i Cati Mas, Gabriela Ollers i Cosme Mas, Pep del Pozo i Magdalena Mora, Victòria Mayans i Antònia Ginard, Guillem Alcinas i Joana Mas, Miquela Salvà i Joan Pomar, Margalida Oliver i Joan Nicolau, Cati Barceló i Francesc Hisado, Andreu Mas i Magdalena Mesquida, Maria Puigserver i Chemari Vanrell, Llucia Adrover i Toni Adrover, Antònia Gomila i Margalida Gornals, Francisca Mulet i Toni Vidal, Inès Nicolau i Sebastiana Ginard, Paco Blasco i Maria Rigo, Andreu Mas i Joana Maria Plazas, Nadal Riera i Tomàs Riera, Xim Gayà i Francisca Gayà. La Junta Local de l’AECC –Maria del Mar Escandell (Mayra Gómez Kemp), Aina Mercadal, Joana Nicolau i Margalida Mas (Las Tacañonas),  Dolors Sánchez, Mari Martínez i Apol·lònia Bordoy (Las Secretarias), Toni Burguera i Tomeu Puigserver (Cicutas) i Miquel Oliver (Chicho Ibáñez Serrador)- va presentar una divertida i campanera subhasta patrocinada per 68 comerços, empreses i associacions locals.

Al final del vespre, tots els participants varen interpretar el tema “Un beso y una flor” tot lluint un mocador blanc, símbol de salut i pau. La batlessa de Campos, Francisca Porquer, va ser l’encarregada d’entregar en representació de tot el poble la carabassa Ruperta al director de la gala, Miquel Oliver. En ella s’hi amagava un número de telèfon que feu possible contactar amb l’Hospital de Son Espases on na Marta Roig Melià va descobrir la recaptació de la nit que sumaria 13.076€. Amb els anys aquest projecte ha aconseguit un total de 101.293€, fruit de les nou gales que s’han celebrat entre els anys 2014 i 2022 a Campos i també a Porreres a nivell comarcal. L’Associació Espanyola Contra el Càncer n’ha estat la beneficiària per poder destinar el donatiu campaner a la investigació i als recursos socials per als malalts de càncer. Una noble causa que ha tornat unir una vegada més el poble de Campos en una nit plena de música, esperança i solidaritat.

 *Fotografies cortesia de Guiem Moranta