#DIARIC SANITAT Campos acull l’obra “JO, LA FIBROMIÀLGIA”

Campos acull l’obra “JO, LA FIBROMIÀLGIA”

by Diari Campos

Aquest dissabte, l’Ajuntament de Campos, com a cloenda de les festes, ha estat un dels ajuntaments pioners en acollir en cartellera l’obra de teatre “Jo, la Fibromialgia” a càrrec de la companyia Actiu Sí, un grup de pacients del Programa Pacient Actiu de la Conselleria de Salut, amb diferents malalties cròniques. Entre els actors cal destacar els campaners Apol·lònia Roser, Margarita Núñez i Rafel Adrover.

La intenció d’aquest grup és fer visible la Fibromialgia i els sentiments d’un pacient amb aquesta i altres malalties cròniques i contar com aquestes afecten a la vida de les persones. La trama d’aquesta obra conta petites històries viscudes pels pacients i dóna a conèixer un missatge interessant a cavall dels símptomes, el procés i la idea de conviure amb la malaltia.El recinte escollit per a l’obra fou l’Auditòrium de Campos on a més de la presència de la batlessa Francisca Porquer, el regidor de Salut, Rafel Adrover i la regidora de Serveis Socials, Aina Manresa, hi han assistit la Consellera de Salut, Patricia Gómez i la Directora General de Salut, Maria Antònia Font. Des de l’Ajuntament sempre donarem suport a aquest tipus d’iniciatives.

El Programa Pacient Actiu de les Illes Balears s’engloba dins el Pla d’atenció a les persones amb malalties cròniques 2016-2021 i l’Estratègia social de promoció de la salut de la Conselleria de Salut de les Illes Balears. A la vegada, està alineat amb l’Estratègia per a l’Abordatge de la Cronicitat i amb l’Estratègia de Promoció de la Salut del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Aquest programa neix amb la intenció de millorar la salut i la qualitat de vida de persones amb malalties cròniques i persones cuidadores, mitjançant mecanismes de recolzament, acompanyament i formació entre iguals, que els permetin adquirir major autonomia i efectivitat en els seus cuidats.