#DIARIC CULTURA Biblioteca Municipal de Campos | Resum de l’any 2019

Biblioteca Municipal de Campos | Resum de l’any 2019

by Diari Campos

Resum de l’any 2019

Un altre any, ja tornam a ser a les portes del mes d’agost, però pot ser que aquest 2020 sigui un any que no oblidem mai. Enguany, m’agradaria compartir amb els lectors dels Programes de Festes de la Mare de Déu d’Agost  els fet de que a més de la tragèdia humana de les víctimes què està suposant el maleït virus i tot allò que ha provocat i segueix provocant encara ara; sigui confinament, restriccions, quarantenes, mesures de seguretat, aquesta espècie d’apagada de llum forçada etc, ens fa veure i valorar el que hem tingut fins ara d’una manera que no ens havíem pensat mai.

En el cas de la biblioteca de Campos, la rutina diària d’atendre els usuaris, d’ajudar-los en les seves cerques, d’acompanyar-los en les seves peticions i sobretot, és el contacte amb les persones, és el que més hem enyorat, i molt!

Així i tot, no hem estat mans plegades,  les xarxes socials en són testimoni; a Facebook @bibliotecamunicipaldecampos  i a Instagram i#bibliotecamunicipalcampos  hem publicat novetats, contacontes, compartit esdeveniments per no perdre el contacte amb els usuaris i han esdevingut bones eines de treball. Però el resum del 2020 on us explicarem aquests mesos passats correspondrà al programa de festes de l’any que ve, si escau.

Per això, encara enguany ens toca oferir-vos el resum de l’any 2019, ple d’activitat, amb gent a la biblioteca; grans, petits i joves. Així volem que torni a ser  quan més aviat millor.

Veureu que aquests nombres d’estadística del 2019, cobren a hores d’ara una gran importància i un pensament de desig de passar aviat aquest malson i de poder dir, de tant en tant: –xxxxt, feis silenci que som a sa biblioteca!

Resum estadístic de 2019:

  • Visites d’usuaris a la biblioteca: 13855

Nins: 5521

Joves: 1786 (de 14 a 18 anys)

Adults: 6548

  • Usuaris d’activitats de la biblioteca: 2410
  • Usuaris internet: 2600

wifi: 508

equips de la biblioteca: 2092

  • Préstec de llibres, audiovisuals: 5589
  • Carnets d’usuari nous realitzats al 2019: 202
  • Carnets totals de la biblioteca: 3143
  • Exemplars totals incorporats al catàleg al 2019: 666
  • Total exemplars del catàleg de la biblioteca: 17796

Pel que fa a les activitats d’animació a la lectura duites a terme durant l’any 2019 es poden agrupar en:

Club de lectura. Es varen llegir i comentar a les tertúlies literàries: El secret de la mare de J. L. Witterick, Nosaltres de David Nicholls, Sinuhé el Egipcio de Mika Waltari, Memòria d’uns ulls pintats de Lluís Llach, El que hauria pogut ser de Julie Kibler i L’emperador o l’ull del vent de Baltasar Porcel.

Les conferències de la UOM. Juntament amb la regidoria de Participació Ciutadana i Gent Gran de l’Ajuntament de Campos, durant el mes de maig es varen dur a terme 5 conferències setmanals de temes diversos, impartides per professors de la UIB: Xocolata i salut, Morts i enterrats, El problema del canvi climàtic, Molta claror durant el dia i plena foscor durant la nit i El futur de les pensions.

Col.laboració a l’Exposició Quaranta de Rafel Creus Mascaró (1931-2002). La biblioteca municipal va col.laborar en l’organització i muntatge de la selecció de 40 fotografies de temes de foravila., amb la seva difusió i conservació en digital a l’Arxiu municipal.

-Col.laboració 8 de març Dia de la Dona amb contacontes de temes de gènere i l’activitat Contes de dona, dones de Conte a càrrec de Caterina Valriu.

-Sant Jordi 2019. Contacontes, visites escolars de formació d’usuaris de primària dels dos centres educatius, visites guiades pels alumnes d’ESO, visites de les escoletes d’Arrel i Escoleta municipal Els Taperons, exposició de novetats i darreres adquisicions. Es varen donar als usuaris bosses de tela de la biblioteca.

Col.laboració a la Nit de les ànimes amb contes especials de por i taller de pintar bubotes.

Contacontes setmanal de gener a maig duit a terme per les bibliotecàries amb diverses sessions d’activitats d’animació a la lectura del CACIM del Consell de Mallorca en forma de teatre de petit format: Marina a la recerca de la fruita més saborosa del món a càrrec de Pecata Minuta, Els contacontes de Conte Contat, Les joguines de na Martina de La Fornal espectacles, Contes i rialles amb el pallasso Andreu d’Elixir teatre, La Bibliomaleteca de Teatres, Mini Depin amb Verònica Riutort, Contes de Nadal amb Voramar Teatrer i contes d’Andersen amb Teatritx…

-Col.laboració amb l’Escola d’Estiu organitzada per el Club d’Esplai Sa Vaca Roja amb vàries sessions de contes durant els mesos d’estiu.

-Com cada any, també tramitam les sol.licituds de targeta ciutadana i realitzam les inscripcions a les Excursions a peu que ha vengut realitzant en Jaume Escalas.

Aquest ha estat un breu resum de l’activitat de la biblioteca durant aquest any passat. Voldria afegir que des del mes de juny de 2019 a la biblioteca comptam amb la bona feina de Clara Auber, una nova auxiliar de biblioteca a mitja jornada que ens ajuda a reforçar i millorar la qualitat del servei que volem oferir a tota aquella gent que ens visita.

Aprofitam l’avinentesa per convidar-vos a que ens visiteu, sereu ben rebuts!

 

Joana Lladó Serrat
Biblioteca Municipal de Campos

dav
dav
dav